Bölge Haber Girişi : 17 Mayıs 2011 12:32

Durmadı iki parmağından oldu!..

Durmadı iki parmağından oldu!..
Erzurum'dan Bursa'ya minibüsle kaçak sigara götürürken, Erzincan'da polisin 'dur' ihtarına uymayan ve açılan ateşle sağ elinin iki parmağı kurşunun esabet etmesiyle kopan 33 yaşındaki Zeki Sönmez, "Polis görevini yapıyor, şikayetçi değilim" dedi.

Erzurum Ajans-Erzurum'dan Bursa'ya minibüsle kaçak sigara götürürken, Erzincan'da polisin 'dur' ihtarına uymayan ve açılan ateşle sağ elinin iki parmağı kurşunun esabet etmesiyle kopan 33 yaşındaki Zeki Sönmez, "Polis görevini yapıyor, şikayetçi değilim" dedi.

Kiraladıkları bir minibüse yüklediği 2 bin karton sigarayı, ortağı Reşit Örs ile birlikte 12 Mayıs günü Bursa'ya götüren evli ve 2 çocuk babası Zeki Sönmez, Erzincan'da sivil polis ekibi tarafından takip edildiğini anladı. Polise yakalanmamak için Erzurum'a geri dönmeye karar veren Zeki Sönmez, Tercan ilçe merkezine girişte yolu kesen polisin 'dur' ihtarına uymadı. Minibüsle polis barikatını aşan sigara kaçakçısı Zeki Sönmez, açılan çapraz ateş sonucu yaralı yakalandı.

'YAŞADIĞIMA İNANAMIYORUM'

Kaldırıldığı Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi servisinde tedavi altına alınan Zeki Sönmez, yaşadığına inanamıyor. Polisin çapraz ateşi sonucu kiraladığı minibüsün kalbura döndüğünü iddia eden Zeki Sönmez şöyle ifade verdi:

"Dört yıldır kaçakçılık yapıyorum. İki ay önce tövbe ettim. Ancak yapacak iş bulamayınca yeniden bu işi yapmaya başladım. Bursa'ya kaçak sigara götürürken polisin takip ettiğini anladım. Geri dönmeye karar verdim. Tercan İlçesi'ne girişte barikat kurmuşlardı. 'Dur' ihtarına uymak istedim ancak çok hızlı olduğum için minibüsü durduramadım. Bunun üzerine polisler aracımı taradı. İki kurşun omuzumu sıyırdı. Sağ elime isabet eden bir kurşun da işaret ve orta parmağımı kopardı. Buna da şükürler olsun. Çünkü arabadan 35 kurşun çıkarıldı. Yanımdaki ortağıma ise hiç kurşun isabet etmedi. Yaşadığımıza hala inanamıyorum. "

'POLİSLER GÖREVİNİ YAPIYOR'

Polislerden şikayetçi olmadığını ve olmayacağını da kaydeden Zeki Sönmez, "Onlar görevini yapıyor. İyi bir iş bulsam kaçakçılığı bırakacağım. Ama nereye müracaat ettiysem iş yok. Tüm kapılar yüzüme kapandı. Hastaneden çıkınca mecburen yine bu işi yapacağım. Şimdi tek düşüncem sermayem kalmadı. Çünkü son işimden 20 bin liraya yakın zararım oldu" diye konuştu. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.