Duvara çöp sokun!

Ersan Gemalmaz Büyükşehir Belediye Başkanı iken  Ensar Coşkun Dadaşkent (Aziziye), Muhyettin Aksak Yakutiye, Sıddık Polat Yenişehir (Palandöken), Selahattin Parlak da Kazım Karabekir Belediye Başkanı idi. Refah Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Gemalmaz, aynı partili Muhyettin Aksak ile hiç anlaşamıyor, aralarında sıklıkla kavga çıkıyordu.  

 

Bir sonraki dönem MHP vardı sahada ve Mahmut Uykusuz Büyükşehir Belediye Başkanı iken Ahmet Ergül Dadaşkent(Aziziye), Ebubekir Üstün Gülakar Yakutiye, İsmail Hakkı Asiltürk Yenişehir (Palandöken), Lütfü Koç da Kazım Karabekir Belediye Başkanıydı. Mahmut Uykusuz bir türlü aynı partiden Ebubekir Üstün Gülakar ile anlaşamıyor, sıklıkla kavga ediyorlardı. AK Partili Ahmet Küçükler dönemi başlamıştı. Fahrettin Atınç Yakutiye, Vahdettin Yaylalı Dadaşkent, Cenap Köksal Birdal da Palandöken Belediye Başkanıydı. Yenişehir’in adı Palandöken, Dadaşkent’in adı Aziziye olurken, Kazım Karabekir Belediyesi lağvedildi. Ahmet Küçükler’in özellikle aynı partiden olan Yakutiye Belediye Başkanı Fahrettin Atınç ile anlaşamıyor, aralarında sıkça kavga vuku buluyordu.  Ahmet Küçükler ikinci dönem Belediye Başkanı olurken Fatih Cengiz Aziziye’ye, Orhan Bulutlar Palandöken’e, Ali Korkut da Yakutiye’ye başkan oldular. Ahmet Küçükler ikinci dönemde de hem Orhan Bulutlar hem de Ali Korkut ile anlaşamıyordu.

 

Küçükler dönemi bitip Mehmet Sekmen dönemi başlarken Yakutiye’de Ali Korkut, Palandöken’de de Orhan Bulutlar yeniden başkan oldular. Fatih Cengiz’in yerine de Aziziye’de başkanlık koltuğuna Muhammet Cevdet Orhan oturdu. Sekmen’in  bu ilk döneminde hem Yakutiye hem de Palandöken Belediye Başkanı ile anlaşamadı, aralarında sıkıntılar çıktı. Sekmen ikinci defa Büyükşehir Belediye Başkanı olurken Yakutiye’de Ali Korkut dönemi sona erdi, Dr.Mahmut Uçar dönemi başladı.

 

Palandöken’de de Orhan Bulutlar gitti yerine Av. Muhammet Sunar geldi. Aziziye’de de Muhammet Orhan ikinci defa koltuğa oturdu. Burada çektiğimiz fotoğraf, geçmişte Büyükşehir Belediye Başkanları ile ilçe belediyeleri arasında sorunların olduğunu gösteriyor. Ama Sekmen’in bu ikinci döneminde iki yıl geride kalmak üzere ve şu an için bir problem görünmüyor. Geçmişte daha ilk aylarda Büyükşehir ile ilçeler arasında sıkıntılar başgösterirken bugün iki yıla yakın olmuş görünürde bir problem yok. En azından kağıt üzerinde bu yok. Duvara çöp sokmak lazım derken bu sebeple diyoruz. Yoksa bir ard niyet taşımıyor, elbette ki aralarında problem olsun istemiyoruz. Bu benim son kararımdır.

 

TUTTUĞUM BABA SÖZLER: Aslında herşey, tükenen bir kaleme tükenmez dedikleri kadar yalan! (Sunay Akın)

DUVARIN DİLİ: Menfaati bitenin muhabbeti de biter!

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Yakup Yılmaz Terzi 16 Şubat 2021 13:02

    Aralarında neden sorun yokmuş acaba?? sen ona bak.sorun olmadığını biz de biliyoruz