Erzurum Haber Girişi : 31 Mart 2016 20:08

EBİTEM, geleceğin itfaiyecilerini yetiştiriyor

EBİTEM, geleceğin itfaiyecilerini yetiştiriyor
Erzurum Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi (EBİTEM), geleceğin sivil savunma uzmanı ve itfaiyecilerini yetiştiriyor.
Erzurumajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi (EBİTEM), geleceğin sivil savunma uzmanı ve itfaiyecilerini yetiştiriyor. 

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen program kapsamında öğrenciler, sivil savunma ve itfaiye konularında teorik ve pratik eğitimden geçiyor. Atatürk Üniversitesi Horasan Meslek Yüksek Okulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü ikinci sınıf öğrencileri, hortum atma, toplama, değişik yangın türlerine müdahale, yaralı kurtarma gibi eğitimlerden geçiriliyor. Büyükşehir'in alanında yetkin olan profesyonel ekibi tarafından eğitilen geleceğin sivil savunma uzmanı ve itfaiyecilerine, haftada 8 saat ders veriliyor.  

EBİTEM'de gördükleri eğitimden yararlandıklarını ifade eden öğrenciler, "Erzurum Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi'nde  pratik yapıyoruz. Sivil savunma ve itfaiyecilikle ilgili bize aktarılan branş bilgileri sayesinde mezun olduğumuzda alanla ilgili bütün donanıma sahip olacağız. Staj, uygulama, özel eğitim ve ders görme noktasında bizlere her türlü imkanı sunan Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ne çok teşekkür ediyoruz" dediler.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.