Eğitim Haber Girişi : 29 Ekim 2014 01:59

Edebiyat Fakültesi öğrencilerinden formasyon tepkisi

Edebiyat Fakültesi öğrencilerinden formasyon tepkisi
Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi son sınıf öğrencileri, verilen Pedagojik Formasyon kontenjanının yetersizliğine tepki gösterdi.
Erzurumajans-Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi son sınıf öğrencileri, verilen Pedagojik Formasyon kontenjanının yetersizliğine tepki gösterdi.

Atatürk Üniversitesi kampüsü içerisinde bulunan Bilim Anıtı önünde toplanan öğrenciler, basın açıklaması yaparak seslerini duyurmaya çalıştı.

Öğrenciler adına basın açıklaması yapan Türk Dili Edebiyat Bölümü son sınıf öğrencisi Muhammed Yusuf Binici, her dört kişiden birinin mağdur olduğunu belirtti.

Açıklamada şöyle denildi:"Hakkımız olan Pedagojik formasyonun bize hak olarak tanınmaması her 4 öğrenciden 3'ünün bundan mahrum oluşu bizi üzmektedir. Bu derin meselenin ele alınması gerektiğini ve ehemmiyet verilmesini istiyoruz. Başvuru sayısının 3 bin 200 olmasına rağmen üniversitemizin son sınıf öğrencilerine 750 kontenjan ayrılmıştır. Bu sayı bizleri ciddi anlamda mağdur etmiştir. Bu kontenjanlar göz önüne alındığında Pedagojik formasyon alacak her 4 öğrenciden 3'ü bu eğitimden mahrum kalacaktır. Yaz okulu döneminde son sınıf öğrencilerine bin 124 kontenjan verilmişken şimdi bizlere 750 kontenjan verilmesinin haklı bir sebebi var mıdır? Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinde olan Atatürk Üniversitesi'nin öğrencilerini bu çıkmazdan çıkarmamasının gerekçesi nedir? Atatürk Üniversitesi yönetimi öğrencilerine gereken desteği veremedikten sonra, öğrencilerini çıkmaza sokarcasına tavır takınması onun büyüklüğüne ne kadar yakışır. Her türlü ortam ve imkanın makul olduğu bir süreçte, binlerce kişinin mağdur edilmesi ve haksızlığa uğratılması kabul edilemez. Sözde çözüm önerisi olarak sunulan kontenjanlar bizler avutmaktan öteye gidememiştir. YÖK bizleri daha ciddiye almak zorundadır. Görmüş olduğumuz bu kadar eğitimden sonra formasyon alamayıp ortada kalmamız bizleri üzmektedir. Şimdiye kadar var olan uygulamaların sorunların çözümünde bir yarar sağlayamadığı aşikardır. Ümit ederiz ki bu açıklamamızdan sonra bizleri anlayabilecek insanlar çıkacaktır."


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.