Erzurum Haber Girişi : 06 Haziran 2016 13:05

Eğilmez'den, Alman Parlementosuna tepki

Eğilmez'den, Alman Parlementosuna tepki
Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) Başkanı Dr. Savaş Eğilmez, Alman Parlamentosunun sözde 'Ermeni Soykırımı'nı kabul etmesine tepki gösterdi.
Erzurumajans-Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) Başkanı Dr. Savaş Eğilmez, Alman Parlamentosunun sözde 'Ermeni Soykırımı'nı kabul etmesine tepki gösterdi.

Almanya'nın 20. yy'ın başında, bugün Afrika'da Namibya olarak adlandırılan topraklarda Herero isimli topluluğun tamamını, Nama adındaki insanların da yarıdan fazlasını yok ederek, dünya tarihinde gerçekleştirilmiş en acımasız ve insanlık dışı olaylardan birine imza attığını belirten ASİMED Başkanı Dr. Savaş Eğilmez, "Bu olay ayrıca 20 yy.'ın ilk soykırımı olarak tarihe geçmiştir. İkinci dünya savaşının da çıkmasında başrol oynayan bu Almanlar, bu kanlı savaşların ilkinden kısa süre önce Afrika'da, ikincisinde de Avrupa'nın göbeğinde milyonlarca Yahudi'yi öldürerek tarihin en büyük soykırımını gerçekleştirmiştir." dedi.

Almanya'nın yaptığı iki soykırım olayının da yaşanıp yaşanmadığına, doğru olup olmadığına dair herhangi bir tartışma olmadığını kaydeden Dr. Eğilmez, "Bu insanlık dışı olayları, Birleşmiş Milletlerle beraber Almanya'da kabul etmek zorunda kalmıştır. Çünkü Almanların sebep olduğu bu insanlık ve uygarlık katliamları belgesiyle, bilgisiyle, yazılı görüntülü birçok vesika ile tartışmasız bir şekilde ispat edilmiştir. İşte soykırımcı bu devlet, üzerinde birçok platformda, birçok tartışmanın devam ettiği, tarafların herhangi bir şekilde hem fikir olmadığı, soykırım iddiası sahipleri tarafından açık delillerin ortaya konulamadığı 1915 olayları nedeniyle Türk Devleti'nin, Ermenilere karşı soykırım yaptığını parlamentosunda oylayarak kabul etmiştir. Bu karar hangi açıdan bakılırsa bakılsın tuhaf, olağan dışı ve art niyetlidir." şeklinde konuştu.

ALMANYA, AVRUPA SİYASETİNE MESAJ GÖNDERİYOR

ASİMED Başkanı Dr. Savaş Eğilmez, Almanya'nın neden böyle bir karar aldığı sorusunun cevabı için 4-5 neden sıralayabileceğini belirterek şöyle konuştu:

"Ama bu cevapların içinde " Türkler soykırım yaptığı için" şıkkı yoktur. Kısaca Almanya bu kararı siyasi nedenlerden dolayı almıştır. Almanya Avrupa kamuoyuna; "Bakın güvenlik ve mülteci konularında yardımına muhtaç olduğumuz Türk Devleti aleyhinde kararlarda alabiliyorum" mesajını veriyor. Kimse Ermenileri konuşmuyor. Burada kamuoyunun dikkatinden kaçan çok önemli bir nokta var. Almanya'nın aldığı bu karardan sonra dünyada hiç kimse " Türkler Ne zaman? Kime, Niye? soykırım yaptı" sorularını sormadı. Özellikle Avrupa bu karardan sonra " Mülteci krizi ne olacak? Türkiye olmadan mültecilerle ve Orta Doğu kaynaklı terörle nasıl başa çıkarız? Sorularını tartışıyor. Bir açıdan da aynı I.Dünya savaşında olduğu gibi Ermeniler bugünde Avrupa'nın oyuncağı konumuna gelmiştir. Evet Almanya'da soykırım kararı alındı. Ama tüm dünya Ermenileri değil de mültecileri tartışıyor. Bunlar gözden kaçırdığımız dışarıdaki gerçekler."

ÖNLEYİCİ LOBİCİLİK FAALİYETLERİ GELİŞTİRMELİYİZ

Parlamentolarda Türkler aleyhine soykırım kararları alındıktan sonra sivil toplumun harekete geçmesinin çok da anlamı olmadığını ifade eden Dr. Eğilmez, "Önemli olan bu kararlar alınmasın diye ne yapıyor oluşumuzdur. Önemli olan Avrupa ve Amerikan kamuoyunu Türkler aleyhinde bu tür haksız kararların çıkabileceği kaynak olmaktan uzaklaştırabilmektir. Bunu da ancak gerçek anlamda lobicilik faaliyetleri yaparak gerçekleştirebiliriz." dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.