Erzurum Düzenleme Tarihi : 14 Eylül 2022 13:36 Haber Girişi : 09 Eylül 2022 18:30

Ehram ile 'Merter Moda 22 Genç Tasarımcılar Yarışması'nda ikinci oldu

Ehram ile  'Merter Moda 22 Genç Tasarımcılar Yarışması'nda ikinci oldu
Erzurumlu Neshihan Hacıömeroğlu, ehram kullanarak katıldığı 'Merter Moda 22 Genç Tasarımcılar Yarışması'nda ikinci oldu. Hacıömeroğlu, "Ehramları annemin sandığından çıkarmıştım. Organik ürünlerden oluşan bir ürün tasarladım" dedi.

Merter Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD), Moda 2022 etkinliği kapsamında ‘Sürdürülebilirlik’ temalı Öğrenci Tasarım Yarışması düzenledi.

 

 

İstanbul Okan Üniversitesi Moda Tasarım bölümünden mezun olan Erzurumlu Neslihan Hacıömeroğlu’nun, yöreye has ehram kumaşı kullanarak tasarladığı kıyafetler podyumda büyük ilgi gördü.

 

 

Halen Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümünde yüksek lisans öğretimini sürdüren Hacıömeroğlu, sunuculuğunu Ivana Sert'in yaptığı final gecesinde ikincilik ödülüne layık görüldü.

 

 

Tasarımlarını kısa süre içinde hazırladığını söyleyen genç tasarımcı, “Amacım unutulmaya yüz tutmuş kültürel zenginliğimiz olan ehram kumaşını modernize etmekti. Tamamen organik olan bu kumaş ile sürdürülebilirliğe dikkat çektim. Yarışmada derece almak beni çok mutlu etti” dedi. HABER MERKEZİ

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.