Bölge Haber Girişi : 03 Temmuz 2011 15:48

Ekmek parası enkazdan!..

Ekmek parası enkazdan!..
Erzurum'da istimlak edilerek yıkılan evlerin enkazından çıkan demirler, işsiz gençler için ekmek kapısı oldu.

Erzurum Ajans-Erzurum'da istimlak edilerek yıkılan evlerin enkazından çıkan demirler, işsiz gençler için ekmek kapısı oldu. Yakutiye Belediyesi tarafından hazırlanan 'Üç Kümbetler Cazibe Merkezi Projesi' kapsamında istimlak edilerek yıkılan evlerin enkazından topladıkları demirleri kilosu 60 kuruştan hurdacılara satan gençler, ekmek parasını çıkardıklarını belirtti.

İş makinesi darbesiyle yıkılan evlerin enkazına girerek çalışan gençler, çıkan demir parçalarına göre günde 50 ile 150 lira arasında gelir sağladıklarını bildirdi.
Merkez Yakutiye Belediyesi'nin Saltuklu Sultanı Emir Saltuk'a ait olduğu tahmin edilen türbenin de yer aldığı, 13. veya 14. yüzyılda yapıldığı sanılan, Türk mimari tarzının örneklerinden biri kabul edilen Üç Kümbetlerin gün yüzüne çıkarılması için hazırladığı projede istimlak edilen evlerin yıkımı sürüyor. Yaklaşık 30 milyon liraya mal olması beklenen projeye Devlet Planlama Teşkilatı’ndan destek alan Yakutiye Belediyesi, bölgede gecekondular arasında kaybolan 25 tescilli, 15 tescil gereken tarihi eseri de ortaya çıkarmayı hedefliyor.

Sultan Melik Mahallesinde istimlak edilen gecekonduların yıkımı tarihi bir zenginliği ortaya çıkarırken, bölgedeki dargelirli ve işsizler için önemli bir gelir kaynağı oldu. Belediyeye ait iş makinesinin teker teker yıktığı evlerin enkazına giren işsiz gençler, ellerinde makaslarla molozlar arasında kalan demirleri keserek depoluyor. İş makinesinin her darbesinde yeni demir parçaları çıkaran gençler, kilosunu 60 kuruşa sattıkları demirlerin kendileri için önemli bir gelir kaynağı olduğunu belirtti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.