Türkiye Haber Girişi : 26 Haziran 2021 11:34

Elazığ'da hasar, gün ağarınca ortaya çıktı

Elazığ'da hasar, gün ağarınca ortaya çıktı
Deprem en çok Elazığ'ı etkiledi, hasar gün ağarınca ortaya çıktı.

ERZURUM AJANS - 80 haneli 250 nüfuslu köyde çoğu kerpiç olan evler küçüklü büyüklü hasar gördü.

 

 

Bingöl’de meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremden en fazla etkilenen Elazığ’ın Karakoçan İlçesi Kuşbayırı köyünde vatandaşlar geceyi dışarıda ve güvenli yerlerde geçirdi, gün ağarmasıyla evlerdeki durum tamamen ortaya çıktı.

 

 

 

 

Bingöl'ün Kiğı ilçesinde dün saat 21.28'de 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremden Elazığ'ın Karakoçan ilçesine bağlı 5 köy etkilendi. En çok hasar ise Kuşbayırı köyünde meydana geldi. 80 haneli 250 nüfuslu köyde çoğu kerpiç olan evler küçüklü büyüklü hasar gördü. Evleri kısmen hasar gören ve korku yaşayan bir çok kişi ise geceyi dışarda geçirdi.Gün ağarmasıyla depremin verdiği hasar ise net olarak gözlemlendi.

 

 

Deprem anında içeride olmadıklarını bahçede oturduklarını aktaran köy sakinlerinden İrfan Tayar, “Birden bire gürültü patlama sesi duyunca dışarda olmamıza rağmen koşmaya başladık. Deprem bittikten sonra geldiğimizde evin kapısı açılmıyordu tekmeyle açıp içeri girdik durumu gördük. Allahtan gelen bir şey zaten üzgünüz. Kimi arabada kimi dışarıda kimisi de evlerinde hasar olmayan komşulara gitti. Geceden beridir ayaktayız” dedi.

 

 

 

 

Depremde babası bayıldı, dili tutuldu

 


Balkonda otururken sallanmaya başladıklarını aktaran vatandaşlardan Mehmet Kılıç, “Biz aşağı inerken surlar taşlar hep döküldü. Babam yazlık evdeydi. Babamı dışarı getirdim orada bayıldı. Nereye kaçtığımızı şaşırdık. Babamın depremde dili tutuldu. Sabaha kadar tarlada başında bekledim. Depremden sonra dili tutuldu sabah yavaş yavaş konuşmaya başladı. Allah devletimizden razı olsun. Akşam hemen geldiler” ifadelerini kullandı.

4 kişi oturup konuştuklarını sırada depremin olduğunu anımsatan Mehmet Ergün de “Aniden bir sarsıntı oldu. Ama çok büyük sarsıntı oldu sanki bomba atmış gibi ondan sonra dışarı çıktık. Dışarı çıktıktan sonra evlere ve sokaklara baktık hepsi perişan halde. Bizim evin iç tarafı komple gitmiş dışında ise bir şey yok”diye konuştu.

 

 

 


Çocuklarını kurtardı, kendini ahırda buldu

 

 

Depremde çocuklarını evden kurtaran 6 çocuk babası Orhan Mutlu (55), onlara evden aldığı battaniye ve süngerle birlikte koşarken damın çökmesi sonucu ahıra düştü, ölümden döndü.

 

 

Deprem anında çocukları kurtarmak için kaçtığını aktaran depremzede Orhan Mutlu, “Dışarıda çocukları kurtardım bir tane battaniye ve sünger aldım çocukları bahçeye götüreyim derken kendimi o anda ahırın içerisinde buldum. Evden çıktım ahırın damı çökünce aşağı düştüm. Taş koluma değdi kolumda biraz ağrıdı elimde de biraz yırtık var. Düştüğüm yerden çocuk gelip taşı kaldırdı beni oradan çıkardı. Hiçbir şey hissetmedim. Bir tesellim de kalmamıştı. Kurtulma şansımın olduğunu düşünmüyordum. Ama Allah bizi kurtardı ve buradan sağ çıktık. Evimde hasar var. Eve giremiyoruz. Zaten çocuklar hep dışarıda kadınlar kendi işlerini dışarıda yapıyor içeri girmek yok"dedi.

 

 

 


Elif nine, depremde düştü kolunu kırdı

 

 

92 yaşındaki 4 çocuk annesi Elif Kaynak ise depreme abdest almaya giderken yakalandı, düşerek kolunu kırdı.Sağlık ekipleri tarafından Fırat Üniversitesine kaldırılan Kaynak, yapılan tedavisinin ardından tekrar köyüne getirildi.
Su içtikten sonra abdest almak için kalktığını ifade eden Elif Kaynak,”Namaz kılmak için ayağa kalktım deprem oldu. Daha sonra yere düştüm. Benim kolum kırılmış.Beni Karakoçan’da hastaneye götürdüler.Oradan da Elazığ’a gittim. Kolumda platin vardı ona bir şey olmamış ama kolum kırılmış”dedi.

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.