Ekonomi Haber Girişi : 22 Şubat 2022 16:03

Elektrikte yeni uygulamaya 1 Mart'ta geçilecek

Elektrikte yeni uygulamaya 1 Mart'ta geçilecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, elektrikte yeni bir düzenleme üzerinde çalışıldığını, 1 Mart itibarıyla bu uygulamaya geçmeyi planladıklarını bildirdi.

ERZURUM AJANS - Elektrik tarifeleri konusuna değinen Erdoğan, 210 kilovatsaate kadarki indirimli tarifede ve 210 kilovatsaatin üstündeki birim fiyatlarda vatandaşın lehine olacak yeni bir düzenleme imkanı üzerinde şu anda çalışıldığını söyledi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden Senegal'e giderken uçakta gazetecilerle sohbet etti.

 

“1 Mart itibarıyla bu uygulamaya geçmeyi planlıyoruz”

 

Kabine toplantısında elektrik faturası konusunda vatandaş lehine düzenlemeler yapılacağı noktasında mesajlarının hatırlatılması üzerine Erdoğan, “210 kilovatsaate kadarki indirimli tarifede ve 210 kilovatsaatin üstündeki birim fiyatlarda vatandaşlarımızın lehine olacak yeni bir düzenleme imkânı üzerinde şu anda çalışılıyor. Esnaf ve sanatkârlar için de indirimli bir tarife söz konusu olabilecek. Sivil toplum kuruluşlarının elektrik aboneliği de ticarethane statüsünden konut statüsüne dönüştürülecek. 1 Mart itibarıyla bu uygulamaya geçmeyi planlıyoruz. Bu adım da milletimizin sesine kulak verdiğimizin göstergesidir. Vatandaşlarımızı rahatlatacak çözümler sunmaya devam edeceğiz” diye konuştu. İHA

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.