Ekonomi Haber Girişi : 20 Nisan 2021 14:07

Emekliler Mayıs ayında zamlı ikramiye alacak

Emekliler Mayıs ayında zamlı ikramiye alacak
Emekliler, Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyeleri için gün sayıyor.

Erzurumajans-Türkiye'deki 12.3 milyondan fazla emekli ilk zamlı bayram ikramiyelerini Mayıs ayının ilk haftasında alacak. Öte yandan; Gelen son dakika haberine göre; yeni emekliler de zamlı emekli ikramiyelerinden faydalanacak. 30 Nisan’a kadar emekli aylığı başvurusu yapanlara 2 ikramiye ödenecek. İşte emekli bayram ikramiyeleri ile ilgili son dakika haberinin detayları...


Emekli bayram ikramiyeleri için geri sayım başladı. Milyonlarca emekli zamlı bayram ikramiyesi heyecanı yaşıyor. Mayıs'ın ilk haftasında Ramazan Bayramı ikramiyesini alacak olan emekliler, artış müjdesinin detaylarını bekliyor. Bin liralık ikramiyeye enflasyon artışının nasıl yansıtılacağı merak edilirken, çok sayıda yeni emekli de bu imkandan ilk kez yararlanacak.


BU TARİHLERE DİKKAT


Emekli olanlar, emeklilik tarihlerini izleyen dönemlerde verilecek ikramiyeleri alıyor. Bu yıl Ramazan Bayramı 13-15 Mayıs'a denk geliyor. Bu kapsamda Ramazan Bayramı ikramiyesinden, Mayıs'ta emekli aylığı bağlananlar da yararlanacak.


Bunun için Nisan ayı sonuna kadar emeklilik başvurusu yapmak gerekiyor. Nisan'da emeklilik için başvuranlar, bu yıl 2 ikramiyeyi cebine koyabiliyor.


Kurban Bayramı ikramiyesi ise 20-23 Temmuz'a denk geliyor. Haziran ve Temmuz aylarında emekli aylığı bağlananlar da bu yıl 1 bayram ikramiyesi alacak. Emekli aylığı Temmuz'dan sonra bağlananlar ise gelecek yıl ikramiye alacak.

 

KAYNAK:TAKVİM

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.