Erzurum Haber Girişi : 03 Eylül 2022 13:33

Emeklilikte Yaşa Takılanlar için formül belli oldu: İşte EYT için merakla beklenen formül!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar için formül belli oldu: İşte EYT için merakla beklenen formül!
Milyonlarca vatandaşın beklediği EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) için formül belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak olan formülün detayları ortaya çıktı. İşte EYT formülünün ayrıntıları...

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, masada tek formülün olduğunu açıklamıştı. O formülün detayları da ortaya çıktı.

 

TRT Haber'in haberine göre, erkeklerde 9000 gün ve 25 yıl, kadınlarda 7200 gün ve 20 yılı tamamlayanlar emeklilik hakkı kazanacak. Yasa yürürlüğe girerse 1,5 milyon kişi yararlanacak. Düzenlemeden 1999 yılı ve öncesi işe girenler yararlanacak.

 

Sadece SSK'ların değil, Bağ-Kur'lu vatandaşlar da sürece dahil edilecek. Bu kapsamda Türkiye'de 1 milyon kişi bulunuyor ve her yıl 450 bin kişi emekli oluyor. Yasanın hayata geçtiği dönemde 1,5 milyon kişinin emekli olması bekleniyor.

 

DÜZENLEME NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK?

 

Taslak tamamlandığında Cumhurbaşkanı'na onaya sunulacak. 1 Ekim itibarıyla Meclis'e gelmesi beklenen tüm ekonomik düzenlemeler AK Parti MYK toplantısında da ele alındı.

 

Onlardan biri de EYT düzenlemesi oldu. Bakanlık bünyesinde yapılan çalışmalar konusunda bilgi verildi. Taslak tamamlandığında Cumhurbaşkanlığı onayına sunulacak. Hazırlanan nihai metin, yasa teklifi olarak Meclis gündemine getirilecek.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.