Türkiye Haber Girişi : 09 Şubat 2022 14:11

EMITT 2022, kapılarını ziyaretçilerine açtı

EMITT 2022, kapılarını ziyaretçilerine açtı
Binlerce katılımcının yer aldığı ve milyonlarca kişinin ziyaret ettiği fuarda Erzurum'un temsil edilmemesi dikkat çekti. 

ERZURUM AJANS - 25. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT düzenlenen törenle açıldı.
 

Fuarda bir konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "2021 yılında bir önceki yıla oranla yüzde 88 artışla toplam, 30 milyon 38 bin ziyaretçi ağırladık ve 30 milyon sınırının üstüne çıkmış olduk. 2021 yılında turizm gelirimiz ise yine bir önceki yıla oranla yüzde 103 artışla toplam 24 milyar 482 milyon 332 bin dolar oldu" dedi.
 

25. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT, TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi'nde kapılarını açtı. Fuarın açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy başta olmak üzere, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve sektörün önde gelen isimleri katıldı. Açılış töreninde bir konuşma yapan Bakan Ersoy, "EMITT Fuarı'nın hem de 51 ülkeden 200'den fazla firmanın katılımıyla kapılarını İstanbul'da açması Türkiye'nin tüm zor şartlara rağmen başarıyla geride bıraktığı, 2021 yılının aslında kısa bir özeti olarak adlandırılabilir" dedi.
 

2021 yılında bir önceki yıla oranla yüzde 88 artışla toplam 30 milyon 38 bin ziyaretçi ağırlandığını ve 30 milyon sınırının üstüne çıkıldığını belirten Bakan Ersoy şöyle konuştu:
 

"Küresel ölçekte ve turizm sektörüne yön veren bu önemli organizasyonu; 2021 yılında verilen 'mecburi aradan' sonra, bu yıl yeniden gerçekleştiriyoruz. Dünyada birçok turizm fuarında iptaller yaşanırken, EMITT Fuarı'nın hem de 51 ülkeden 200'den fazla firmanın katılımıyla, kapılarını İstanbul'da açması Türkiye'nin tüm zor şartlara rağmen başarıyla geride bıraktığı, 2021 yılının aslında kısa bir özeti olarak adlandırılabilir. Bu sebeple, EMITT Fuarı'nın açılışında emeği geçen tüm kişi, kurum ve kuruluşlara en içten dileklerimle teşekkür ediyorum. Az önce de ifade ettiğim gibi Türkiye turizmi, zor geçen 2020 yılının ardından 2021 yılında sevindirici bir ivme yakaladı. Hem önceki yıl hayata geçen Güvenli Turizm Sertifika Programı'nı başarılı bir şekilde uygulayarak, hem de Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'nın koordinasyonunda yurt dışında, doğru tanıtım adımlarını atarak, turizmde 2021 yılı hedeflerinin üstüne çıktık. Bu başarıyı rakamlarla değerlendirirsek; 2021 yılında bir önceki yıla oranla yüzde 88 artışla toplam, 30 milyon 38 bin ziyaretçi ağırladık ve 30 milyon sınırının üstüne çıkmış olduk. 2021 yılında turizm gelirimiz ise yine bir önceki yıla oranla yüzde 103 artışla toplam 24 milyar 482 milyon 332 bin dolar oldu."
 

Erzurum bu fuarda yok!
 

Tüm dünyada yaşanan pandemi sıkıntısına rağmen ülkemiz topraklarına açılan EMITT Fuarı, kentlerin turizm faaliyetlerini göstermekte önemli rol oynuyor. Ancak Türkiye'de kış turizminde büyük önem arz eden Erzurum, Emitt Fuarı'nda yer almadı. Pandeminin ardından kente turist çekilmesi gereken zamanda, turizm için önemli bir fuarda yer alınmaması tepki çekti. 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.