Erzurum Haber Girişi : 01 Şubat 2022 11:49

En değerli birikimini Erzurum'a bırakmıştı

En değerli birikimini Erzurum'a bırakmıştı
Prof. Dr. Konukçu, arşivini ve günlüklerini şehir arşivine bağışlamıştı

ERZURUM AJANS - Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Küçükuğurlu, tarihçi Prof. Dr. Enver Konukçu’nun vefatından bir süre önce, yılların birikimi olan arşivini günlüklerini Erzurum Şehir Arşivi’ne bağışladığını söyledi.


Çok sayıda toplu mezarı ortaya çıkardı


Erzurum Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Küçükuğurlu, Prof. Dr. Enver Konukçu’nun Erzurum’da bulunduğu süre içinde bölgeye ilişkin çok sayıda kitap ve makale yayımladığını belirterek, “Bunlar arasında “Selçuklulardan Cumhuriyete Erzurum” ve “Mustafa Kemal Atatürk Döneminde Erzurum” isimli kıymetli eserler vardır. Konukçu ayrıca Türkiye’nin çeşitli vilayetleri ve şahsiyetleri hakkında önemli eserler kaleme aldı. Kıymetli tarihçi ayrıca, Ermeni çetelerinin doğu vilayetlerinde yaptıkları katliamın kanıtı olan pek çok toplu mezarı ortaya çıkardı” diye konuştu.

 

 

 


Prof. Dr. Murat Küçükuğurlu, Prof. Dr. Enver Konukçu’nun vefatından bir süre önce, yılların birikimi olan arşivini ve yaklaşık 60 ciltten oluşan günlüklerini Erzurum Teknik Üniversitesi bünyesinde kurulmuş olan Erzurum Şehir Arşivi’ne bağışladığını açıkladı.


Büyük tarihçi Prof. Dr. Enver Konukçu vefat etti


1944’te Bolu’da dünyaya gelen Enver Konukçu, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nü tamamladıktan sonra 1968’de Erzurum’a geldi. Burada, Atatürk Üniversitesi bünyesinde 43 yıl hizmet ederek 2011’de emekliye ayrıldı. Ardından Aydın’a yerleşen Konukçu, 31 Ocak 2022’de 78 yaşında vefat etti.


Konukçu’nun cenazesi, Aydın Kemer Camii’nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Kemer Mezarlığı’nda defnedildi. İHA

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.