Erzurum Düzenleme Tarihi : 17 Ağustos 2020 14:22 Haber Girişi : 17 Ağustos 2020 14:28

Endişe veren harita!

Endişe veren harita!
Türkiye'nin Günlük Koronavirüs tablosunu Twitter hesabından paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 45 günün en yüksek vaka sayısına ulaşıldığını açıkladı.

Erzurumajans-Sağlık Bakanlığı’nın ‘Hayat Eve Sığar’ uygulamasında ise Van ve Erzurum için yayınlanan haritalardaki kırmızı noktalar endişe verici boyuta ulaştı.

 

Türkiye’de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 6 bine ulaştı. Normalleşme süreci ile birlikte vaka sayılarında gözle görülür artış tespit edildi. Son 45 günün en yüksek vaka sayısına ulaşıldığını açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabında uyarılarını ardı ardına sıraladı.

 

Bu sonucun beklendiğini ifade eden Bakan Koca sosyal medya hesabından, “ Her birimiz, güç birliği içinde, salgınla sağlık ordumuzun birer üyesi gibi savaştığımızda aldığımız sonucu unutmayın. Tedbirlere karşı eli kolu bağlı virüs bizi yıldıramaz. Son 45 günün en yüksek pozitif tanı -yeni hasta- sayısına ulaştık. Kritik göstergemiz olan ağır hasta sayısı, genellikle risk grubunda olup hastalığa yakalananlar ile artıyor. Yeni hasta sayısını, ağır hasta sayısını, can kayıplarını birlikte azaltalım. Virüs, durup dururken yayılmıyor. Bana bir şey olmaz diyenlerle, benden başkasına zarar gelmez diyenlerin desteğiyle yayılıyor. Aramızdan bazıları ağır hasta oluyor. Ve birçoğumuzun yakını hayatını kaybediyor. Dünya yoruldu. Sadece siz değil. Hayata sarılmaktan vazgeçmeyin. Bir gün, mutlaka salgının son günü olacak. İnsanlığın yaşadığı tüm salgınlar gibi bu salgın da son bulacak. Sosyal hayatınızı kontrollü yaşayın. COVID-19’la mücadele, hayat mücadelemizin vazgeçilmez parçası olsun” uyarılarında bulundu.

 

Riskli bölgeler artıyor

 

Öte yandan Sağlık Bakanlığının ‘Hayat Eve Sığar’ uygulamasında Erzurum ve Van’daki koronavirüs tablosu endişe verici boyuta ulaştı. Yayınlanan haritalarda her geçen gün kırmızı noktaların arttığı gözlemlendi. Erzurum Valiliği ve Sağlık Müdürlüğü kamuoyuna herhangi bir açıklama yapmazken, yeni yasaklar getiren Van Valiliği, 65 yaş ve üzeri olanların düğün, nişan, sünnet mevlit gibi toplu törenlere katılmasını yasakladı.

 

 

Korona virüsle mücadelede yeni yasaklar

 

Van Valiliğinden yapılan açıklamada, “Normalleşme süreciyle birlikte korona virüs vakalarının artmaya başlaması üzerine, Hıfzıssıha Kurulu tarafından alınan kararlarla yeni kısıtlamalar getirildi. Kısıtlamalara uymayanlara idari ve adli işlem yapılacak. Bu kapsamda ilimiz genelinde 65 yaş ve üzeri olanların düğün, nişan, sünnet mevlit gibi toplu törenlere katılması yasaklanmıştır. Ayrıca 65 yaş ve üzeri olanların sabah saat 07.30 – 10.00 ile akşam saat 16.30 – 19.00 arası şehir içinde, mahalle ve ilçeler arası toplu taşıma yapan araçlara (belediye ve halk otobüsü, minibüs) binmesi yasaklanmıştır. Kısıtlamalara uymayanlar hakkında hem idari hem de adli işlem yapılacaktır. Ayrıca ilimiz genelinde yapılan muayenede korona virüs testi pozitif olup klinik bulgusu olmadığı için evde tedavisi devam eden hastaların ikametlerinin dışına çıkması yasaklanmıştır. Sağlık, kolluk ve denetim ekiplerince yapılan kontrollerde hastanın evden ayrıldığı veya ev içinde kendini izole etmediği tespit edilmesi halinde, ilgili kişi hakkında adli ve idarî işlem yapılacaktır. Risk devam ediyor. Hap birlikte kurallara sıkı sıkıya uyarak korona virüsle mücadelede başarıya ulaşacağız. Maske-sosyal mesafe-hijyene dikkat edelim” denildi.

 

Cihat İNCESU/Pusula

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • dadas 17 Ağustos 2020 21:35

    Yazık ya bu insan lara yani bize bizim suçumuz ne biz dışarı bile çıkmaz ken sizin yüzünüzden hasta oluyor oluyoruz doktorun suçu ne tedavi edip dışarı salıyor siz yine mikrop taşıyorsunuz bu vebal dir günahtır allahtan korkun

  • Misafir 17 Ağustos 2020 14:47

    Erzuruma giris cikislarin derhal yadaklanmasi lazim aksi halde vaka patlamasinin onune gecilemez