Medya Haber Girişi : 29 Ocak 2012 16:40

Ener'den, Bilirdönmez'e vefa

Ener'den, Bilirdönmez'e vefa
Erzurum’un ilk Düşünce ve Strateji Merkezi olan ENER yayımladığı mesajla duayen gazeteci Durdemir Bilirdönmez’i vefatının birinci yılında rahmet ve şükranla andı.
Erzurum Ajans-Erzurum’un ilk Düşünce ve Strateji Merkezi olan ENER yayımladığı mesajla duayen gazeteci Durdemir Bilirdönmez’i vefatının birinci yılında rahmet ve şükranla andı.

ENER Yönetim kurulu Başkanı Vahdet Nafiz Aksu anma mesajında, “'mürekkebi hakikat olan' kalemini hayatı boyunca satmadı, kiralamadı, emre tahsis etmedi; onu asla çıkar ve tehdit unsuru olarak kullanmadı. Bu yönüyle de kendinden sonraki meslektaşlarına güzel bir örnek oluşturdu.” ifadelerini kullandı.

ÖRNEK KİŞİLİK, ÖRNEK GAZETECİLİK

‘Üstün kişiliğini meslek hayatına tatbik ederek 'örnek bir gazeteci' olmayı başaran Durdemir Bilirdönmez'i, birinci ölüm yıldönümünde rahmet ve minnetle anıyoruz.’ Vurgusunun yapıldığı mesajda Aksu, ‘Merhum Bilirdönmez; şehrimizin Anadolu'nun sayılı basın merkezlerinden biri haline gelmesini sağlayan bir kuşağın öncülerindendir. Bugün dürüstlüğü, , insan haysiyetini, aile ve kişisel hayat mahremiyetine saygıyı esas alan 'gazetecilikte dadaş üslubundan' söz edebiliyorsak, bunda Demir Bilirdönmez'in büyük payı olduğunu kabul etmemiz gerekir.’dedi.

KALEMİNİ ASLA SATMADI

A
ksu mesajında şunları kaydetti, “Durdemir Bilirdönmez, 'mürekkebi hakikat olan' kalemini hayatı boyunca satmadı, kiralamadı, emre tahsis etmedi; onu asla çıkar ve tehdit unsuru olarak kullanmadı. Bu yönüyle de kendinden sonraki meslektaşlarına güzel bir örnek oluşturdu.Aynı üstün mesleki vasıfları şerefle taşıyan Erzurum basınının kendisine duyduğu derin sevgi ve vefa hissi ondan hepimize kalan en değerli mirastır. ‘ 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Şenol BİLİRDÖNMEZ 01 Ocak 1970 02:00

    Aile Büyügümüz DURDEMİR BİLİRDÖNMEZ`İn Aramızdan ayrılışının 1. yıl Dönümünde Büyük Bir Duyarlılık örneği gösterip Vefalı davranışınızdan dolayı sizlere çok Teşekkür ediyoruz.Bu davranışınızla Bizleri BİLİRDÖNMEZ Ailesini Bahtiyar ettiğiniz için Sizlere Saygıyla Şükranlarımızı sunuyoruz.