Kültür-Sanat Haber Girişi : 19 Ekim 2012 11:15

Engeller spor ve sanatla aşılacak

Engeller spor ve sanatla aşılacak
GHSİM Müdürü Çintimar, engelli vatandaşların kayıtlı bulunduğu dernek ve okul yöneticileri ile bir zirve yaptı.
Erzurum Ajans-Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Projeler Bakanlığı’nın obezite ile mücadele ve engelli vatandaşlara spor yapmaları yönündeki projelere tüm gücü ile destek verirken, engelli vatandaşların spor yapması ve sanatsal faaliyetlere katkıda bulunması için kolları sıvadı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, GHSİM Toplantı Salonu’nda Erzurum’da faaliyet gösteren engelliler federasyonlarının şube başkanları, temsilcileri ve okul yöneticileri ile bir zirve yaparak, engelli vatandaşların ve gençlerin daha çok spor yapması konusunda istişarede bulundu. Toplantıya Görme Engelliler, Zihinsel Engelliler ve Bedensel Engelliler Federasyonlarının temsilcileri, dernek başkanları ve okul yöneticileri hazır bulunarak, toplantıda görüşlerini açıklayarak, projelere nasıl destek olunacağı konusundaki fikirlerini belirttiler.

ÇİNTİMAR: EVE HAPSOLAN ENGELLİ KALMAYACAK

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ile Erzurum Valiliğinin destekleri sonucu engelli vatandaşları spora kazandırmak ve onları ev hapsinden kurtarmak için çalıştıklarını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, “Erzurum’da görev yapan bireyler olarak hepimize engellilerin spor yapması yada sanatsal faaliyetlerde yer alması için hepimizi önemli sosyal sorumluluklar düşüyor. Bizde kurum olarak Engelli Vatandaşların spor yapması için seferber olduk. Her şeyi spor olarak görmeyeceğiz, onların boş bir sahada yürümelerini, gezip oynamalarını görmek bile bizleri mutlu edecek. Hatta, spordaki yeteneklerinin yanı sıra bağlama, gitar gibi çalgıların yanı sıra resim yeteneği olanları da Gençlik Merkezlerimize yönlendirerek, buralardaki sosyal etkinliklere katılmalarını sağlayacağız.

SOSYAL SORUMLULUKTA BİZDE VARIZ

Türkiye Bedensel Engelliler Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün bu tür projelerine her zaman destek verdiklerini ve takdirle karşıladıklarını belirterek, “Bizimde amacımız herkesin spor yapmasını sağlamak ve sosyal etkinlikler içerisinde bulunmasın katkıda bulunmaktır. Şu anda Erzurum’da bedensel, zihinsel, görme engelli, işitme engelli kaç kişi var bunu tam olarak bilemiyoruz. Bunun tam sayısını da zaten kimse veremiyor. GHSİM’nin bu projesi bize bu konuda da ışık tutacaktır. İnanıyoruz ki, bu proje sayesinde tüm engelli vatandaşlarımız spor yapıp, sosyal etkinliklere katılacak. Devletimiz 2005 yılından beri maddi anlamda engellilere gerekli desteği veriyor. Artık engellilerin mutlu olacağı spor ve sosyal etkinlikler içerisinde olması onları mutlu edecektir” dedi. Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar’ın engelli vatandaşların temsilcileri ile yaptığı toplantıda Yakutiye İlçe Müdürü Suat Yılmaz ile GHSİM Spor Şube Müdürü Bülent Tilkidöğen’de hazır bulundu. Tilkidöğen, GHSİM olarak 2011-2012 yılı faaliyet programı kapsamında Engelli Vatandaşlara yönelik yapılan spor faaliyetleri hakkında bilgi verdi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.