Türkiye Haber Girişi : 07 Haziran 2023 14:49

Engelli ve Eski Hükümlü Hibe Desteği Başvuruları Başladı

Engelli ve Eski Hükümlü Hibe Desteği Başvuruları Başladı
Erzurum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü kendi işini kurmak isteyen engelli girişimcilere 150 bin TL, eski hükümlülere ise 110 bin TL hibe desteği imkânı sağlanacaklarını açıkladı. Başvurular 9 Hazirana kadar yapılabilecek.

Erzurum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü kendi işini kurmak isteyen engelli girişimcilere 150 bin TL, eski hükümlülere ise 110 bin TL hibe desteği imkânı sağlanacaklarını açıkladı. Başvurmak isteyen engelli vatandaşlar e-Devlet, eski hükümlüler ise Adalet Bakanlığı’nın ilgili birimleri üzerinden başvurularını 9 Haziran’a kadar yapabilecek.

 

İŞKUR, Engelli ve eski hükümlü vatandaşların istihdama katılması ve üretim sürecinde etkin rol oynaması düşüncesinden yola çıkarak engelliler ile eski hükümlülerin kendi işini kurmaları için hazırlanacak projelere destek vermek amacıyla hazırlanan engelli ve eski hükümlü hibe desteği başvurularının başladığını duyurdu.

 

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İŞKUR aracılığıyla kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlü vatandaşlara destek vermeyi sürdürüyor. Kendi işini kurmak isteyen engelli girişimcilere 150 bin TL’ye kadar, eski hükümlü girişimcilere ise 110 bin TL’ye kadar hibe desteği verilecek. Projelerini sunmak isteyen engelli bireyler www.iskur.gov.tr adresinde “Duyurular” bölümünde yayımlanan başvuru rehberi doğrultusunda başvurularını 9 Haziran’a kadar e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecek.

 

Eski hükümlüler ise projelerini aynı tarihe kadar Adalet Bakanlığının ilgili birimleri aracılığıyla bulundukları illerdeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri’ne iletebilecek. Kaynak/Pusula