Spor Haber Girişi : 02 Aralık 2011 16:41

Engelliler engel tanımadı

Engelliler engel tanımadı
Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şubesi tarafından SODES kapsamında sürdürülen proje kapsamında cam seramik hediyelik eşya ürünleri sergisi açıldı.
Erzurum Ajans-Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şubesi tarafından SODES kapsamında sürdürülen proje kapsamında cam seramik hediyelik eşya ürünleri sergisi açıldı. Serginin açılış töreninde konuşan Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe “Engellilere imkan verildiği takdirde tüm engelleri aşabilir” dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği’nin SODES kapsamında hazırladığı proje ile açtığı kursta çalışan 12 engelli kursiyerin ürettiği eserler bugün beğeniye sunuldu. Yaklaşık 300 cam ve seramikten oluşan hediyelik eşyanın sergilenmesinden elde edilen gelirin engellilerin giderleri için harcanacağı belirtildi.

Serginin açılışını Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz Köken, Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Başkanı Rasim Fırat ve Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şubesi Başkanı Sadullah Efe birlikte yaptı. Açılış sonrasında sergiyi gezin davetliler sergide bulunan hediyelik eşyalara büyük ilgi gösterdi.

Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şubesi Sadullah Efe SODES kapsamında yürüttükleri projenin engellilerin neler yapabileceğini kanıtlamak için gerçekleştirdiklerini dile getirdi.
Kursun 6 ay sürdüğünü ifade eden Efe kursa katılan kursiyerlere ise 15 TL cep harçlığı verilerek maddi destek sağlanması amaçlandığını söyledi. Efe kurs bitiminde ortaya konulan 300’e yakın eseri sergileyerek engellilerin neler yapabileceğini gözler önüne sermek istediklerini ifade etti.

Efe “Her sağlıklı insanda bir engelli adayıdır toplumun engellileri tüketen, işe yaramaz olarak nitelendirmeleri oldukça yanlış. Bu düşünceleri yıkabilmek için bu sergi belki de bir adımdır engelliler için bundan sonrada sosyal alanlarda kendimizi gösterip ne işler yapabileceğimizi herkese göstermeyi planlıyoruz” diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.