Erzurum Haber Girişi : 03 Aralık 2011 13:35

Engelliler günlerinde de yalnız kaldı

Engelliler günlerinde de yalnız kaldı
Erzurum`da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen törene, engelliler ve aileleri katıldı.
Erzurum Ajans-Erzurum`da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen törene, engelliler ve aileleri katıldı. 2 saat boyunca soğukta bekleyen engelliler, kimse gelmeyince İstiklal Marşı`nı okuyup dağıldı.

Sabah saatlerinden itibaren tören alanına gelen engelliler ve aileleri, soğuk hava engeliyle karşılaştı. Atatürk anıtına çelenk koymayı ve protokol konuşmalarının yapılmasını planlayan engelliler, katılım olmayınca saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasının ardından dağıldı. 2 saat soğukta bekleyen engelliler, bütün dünyanın kutladığı bir gün de bile unutulduklarını belirterek sitem ettiler.

Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe ise engellilerin kendi günlerini bile buruk bir şekilde yaşadığını ifade ederek, "Bu engelliler günü bizim için büyük bir anlam ifade ediyor. Bu anlamlı günümüzde diğer insanları da yanımızda görmek isterdik ama demek ki biz diğer insanlar için hiç bir anlam ifade etmiyoruz" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.