Erzurum Haber Girişi : 23 Ekim 2013 16:41

Enişte katili mahkemede konuştu

Enişte katili mahkemede konuştu
Erzurum'da bir süre önce küfürlü SMS mesajları ile çıkan tartışmanın cinayetle sonuçlandığı davanın ilk duruşması 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı.
Erzurumajans-Cem BAKIRCI'nın haberi-Erzurum'da bir süre önce küfürlü SMS mesajları ile çıkan tartışmanın cinayetle sonuçlandığı davanın ilk duruşması 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Eniştesi Muammer Onay'ı (35) 'kasten öldürmek' suçundan müebbet hapis istemi ile yargılanan tutuklu sanık Uğur Önal,"Küfretti, onurumu kırdı. Çok pişmanım. Ailesinden özür diliyorum". Dedi.

CİNAYETE GÖTÜREN MESAJLAR

Cinayet olayı, geçtiğimiz 16 Ağustos 2013 günü Evren Paşa Mahallesi 3. Konak Sokak Yiğit Ap Kat: 2 numaralı evde meydana gelen cinayete Uğur Önal'ın ablası Bircan Onay (31) gönderdiği SMS mesajlarının neden olduğu ortaya çıktı.  İddianameye göre, Uğur Önal (26)  olay günü ablası Bircan Onay'ın (31) cep telefonuna "Sen kimsen ya, yoksa polis eniştemiz mi gelip beni vuracak ya da pişirik kocan mı ?", "Gerçekleri söylüyorum senin dinin  Allahın olmuş para" ve " Merak etme yakında seni de satar,  satmadığı da meçhul bu mesajı da okut" diye mesaj attı. Bu esnada eşinin yanında olan Muammer Onay, mesajı görünce, çılgına döndü ve kaynını aradı.  Uzun bir süre sonra telefona cevap veren Uğur Önal ile Muammer Onay arasında tartışma çıktı.

"KÜFRETTİ, ONURUMU KIRDI''


Erzurum 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten adam öldürmek' suçundan müebbet hapis cezası ile yargılanan Uğur Önal'ın bu gün görülen duruşmada pişman olduğunu itiraf ederek şunları söyledi:

"Eniştem ile aramızda aslında bir husumet yoktu. Asıl sorun benim kayınvalidem ile olan sorunlarımdan kaynaklanan tartışmalarla başladı. Ablam Bircan'ın daha önce yaşadığı Benim de ablama gönderdiğim mesajlar üzerine eniştem beni aradı, önce telefonlara cevap vermedim. Sonrasında telefonu açtım ve tartıştık. Anama, avradıma sinkaflı küfürler etti. Eniştemin beni savcılığa şikâyet ettiğini öğrendim ve nedeni öğrenmek için ablamın evine gittim. Eniştem yoktu. Ablama, Beni neden savcılığa şikâyet ettiniz' diye sorduğumda eniştem "Bircan kapıyı aç" diye bağırmaya başladı. Ablam enişteme, "Bırak gitsin" dedi ama eniştem benim boğazıma sarılarak, "Hayır gidemezsin, polisler gelecek" dedi ve bana vurdu. Bende karşılık verdim. Eniştem iri yapılı olduğu için çok korktum. Belimdeki tabancayı çıkarıp o anki korkunun etkisi ile iki el ateş ettiğimi hatırlıyorum. Eniştemin karnından yaraladığımı gördüm. Eniştem yere düşünce ben evden uzaklaştım. Daha sonra da beni arayan polise teslim oldum. Kesinlikle öldürme kastıyla hareket etmedim. Ailesinden özür diliyorum. Pişmanım" dedi.

ABLA, ''KARDEŞİMDEN ŞİKAYETÇİ DEĞİLİM''

Kuaförlük yapan Uğur Önal'ın ablası iki çocuk annesi Bircan Onay ise,"Benim kardeşimin eşim ile kesinlikle bir problemi yoktu. Tamamen kardeşimin evliliği ile ilgili abla-kardeş arasında mesajlaşıyorduk.  Kardeşimin banra göndermiş olduğu, "Sen kimsen ya, yoksa polis eniştemiz mi gelip beni vuracak ya da pişirik kocan mı ?", "Gerçekleri söylüyorum senin dinin Allahın olmuş para" ve " Merak etme yakında seni de satar,  satmadığı da meçhul bu mesajı da okut" yazılı mesajları okuyan eşim Muammer çok sinirlendi.  Bunun üzerine savcılığa giderek suç duyurusunda bulunacağını ifade etti.  Daha sonra telefonla bir birlerine karşılık hakarette bulunduktan sonra, eve gelen kardeşim  Uğur ile eşim Muammer arasında merdivenlerde bir boğuşma oldu. Boğuşma esnasındaki el silah sesi duydum. Kardeşim eşimi öldürmek için ele gelmemişti. Kardeşim eşimi öldürmek için eve gelmemişti, kardeşimden  şikâyetçi değilim" dedi.

Mahkeme heyeti tutuklu Uğur Önal'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.