Erzurum Haber Girişi : 01 Ocak 1970 02:00

Enkazdan çıkartılan 2 öğretmen Erzurum`da

Enkazdan çıkartılan 2 öğretmen Erzurum`da
Van`da meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremin ardından başlatılan arama kurtarma çalışmaları sürerken, Erciş ilçesinde 2 öğretmen 6 katlı binanın enkazından yaralı olarak kurtarıldı.
Erzurum Ajans-Van`da meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremin ardından başlatılan arama kurtarma çalışmaları sürerken, Erciş ilçesinde 2 öğretmen 6 katlı binanın enkazından yaralı olarak kurtarıldı. Hava ambulansları ile Erzurum`a getirilen öğretmenler Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde tedavi altına alındı.

25 saat sonra enkaz altından çıkarılan öğretmenlerden Hanife Kaya`nın durumunun iyi olduğu öğrenilirken, öğretmen Duygu Doruk ise solunum yetmezliği nedeniyle hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Erciş`te depremde yıkılan genellikle öğretmenlerin gittiği Van Yolu Caddesi üzerindeki 6 katlı binada arama kurtarma çalışmalarını sürdüren ekipler, 25 saat sonra iki bayan öğretmeni yaralı olarak kurtarmayı başardı. İmam Hatip Lisesi Felsefe Öğretmeni Hanife Kaya ve Duygu Doruk, Sahra Hastanesi`ne
kaldırılarak tedavi altına alındı. Burada yapılan tedavinin ardından ise hava ambulansı ve askeri helikopter ile Erzurum`a sevk edilen Hanife Kaya`nın durumunun iyi olduğu öğrenilirken, öğretmen Duygu Doruk ise solunum yetmezliği nedeniyle hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.

Hava ambulansı ve askeri ambulansla Erzurum`a getirilen 25 saat boyunca hayata tutunmayı başaran iki öğretmen, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde tedaviye alındı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.