Erzurum Haber Girişi : 21 Ekim 2012 16:00

ER-VAK Başkanı Erdal Güzel:

ER-VAK Başkanı Erdal Güzel:
Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK) Başkanı Erdal Güzel, yazılı bir açıklama yaparak Kurban Bayramında Erzurum?a yerleşen Afganlı sığınmacıların unutulmamasını istedi.
Erzurum Ajans-Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK) Başkanı Erdal Güzel, yazılı bir açıklama yaparak Kurban Bayramında Erzurum'a yerleşen Afganlı sığınmacıların unutulmamasını istedi.

Güzel, yaklaşık bir yıldan beri Erzurum'a yerleşen Afganistanlıların oluşturduğu sığınmacılara ev sahipliği yaptıklarını belirterek, Kendi ülkelerinden fakirlik, işsizlik, can güvenliği gibi nedenlerle ayrılıp kaçak yollarla ülkemize sığınan ve şehrimizin pilot il olması münasebetiyle Erzurum'a gönderilen bu kardeşlerimiz, oldukça zor şartlar altında yaşam mücadelesi vermektedirler. Aileleri ile birlikte son derece sağlıksız evlerde yaşayan bu kardeşlerimizin giyim, para, eşya, gıda, yakacak, soba gibi zaruri ihtiyaçları bulunmaktadır. Müminler kardeştirler emrinin bize yüklemiş olduğu sorumluluk bilinciyle, kardeşlik duygularımızı bu insanlara yansıtmamız ve onların sıkıntılarını hafifletmemiz, kardeş olmamızın gereğidir. Yaklaşan Kurban Bayramı münasebetiyle kesmiş olduğumuz kurban etlerinden bu kardeşlerimize ulaştırmamız, kurban etinin ifade ettiği kardeşlik ve paylaşmak duygularını yerine getirmemize vesile olacaktır. Muhacir ve Ensar kardeşliğinin müminlere sunmuş olduğu örneği hatırlayarak, kurbanın Allah'a yaklaştıran manasını düşünerek, şehrimize sığınan bu kardeşlerimize yardım elini uzatmamız, bayramın amaçladığı sevgi ve kardeşlik duygularına ulaşmamıza sebep olacaktır. diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.