Kültür-Sanat Haber Girişi : 26 Nisan 2016 18:30

Er-Vak Başkanı Erdal Güzel'in renkli hatıraları fuarda

Er-Vak Başkanı Erdal Güzel'in renkli hatıraları fuarda
Er-Vak Başkanı Erdal Güzel'in, 'Erzurum'dan Güzel Hatıralar' 28 Nisan da açılacak olan Erzurum kitap fuarında okuyucuyla buluşacak.
Erzurumajans-Er-Vak Başkanı Erdal Güzel'in, 'Erzurum'dan Güzel Hatıralar' 28 Nisan da açılacak olan Erzurum kitap fuarında okuyucuyla buluşacak.

Eczacı olan Erdal Güzel, 'Erzurum'dan Güzel Hatıralar' kitabında, şehirlerin, kendilerini  var eden insanların özelliklerini taşıdığını, onların da geçmişten gelen hatıralarının, gelecekle ilgili hayallerinin olduğunu ,her şehrin bir ruhu ve  bir hikayesinin bulunduğunu anlattı. Hatıraların mekanlarda saklı olduğunu ifade eden Güzel, şehirlere ait hatıraların  mimari eserlerde, sokak, cadde, mahalle ve çarşılarında saklı olduğuna işaret etti. Yok olan bir mahallenin, yıkılan bir konağın, akmayan bir çeşmenin, kaybolan bir çarşının hikayesi olduğuna dikkati çeken Erdal Güzel,  hatıraları taşıyan  hafızayı gelecek nesillere taşıyacak olan bilgi ve aktarımlar yoksa tarihin derinliklerinde kaybolacağını bildirdi. Zengin kültür mirası ve ruhu ile tanınan kadim şehir Erzurum'un, son yıllarda kentsel dönüşüm projeleri ile modern bir çehreye kavuşturulmak istendiğini, bu çalışmalarla birlikte şehrin hatıralarını  taşıyan sokak, mahalle, çeşme ve mekanların ortadan kaldırılmasının, beraberinde kültürel kayıplara ve kaygılara yol açtığını ifade eden Erdal Güzel, bu  kaygıların kendisine yüklediği  sorumluluktan dolayı geçen yıl birikimlerinin bir kısmını aktardığı 'Güzel Erzurum' isimli kitabı kaleme aldığını söyledi. Hafızasında daha farklı  bilgiler taşıdığını fark edip bu bilgileri de bir araya getirip, gelecek kuşaklara hoş bir hatıra bırakmak için başladığı 'Erzurum'dan Güzel Hatıralar' kitabının da  Dergah Yayınları tarafından çıkardığını sözlerine ekleyen İrdal Güsel, şöyle konuştu:

"Erzurum'dan Güzel Hatıralar, kitabı iki bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, yazarın tanıklıkları, anıları, ilgileri, şehrin adetleri, tarihi olaylar vs. yer almaktadır. Kitabın ikinci bölümde ise  Erzurum'un renkli simaları anlatılmaktadır."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.