Kültür-Sanat Haber Girişi : 15 Aralık 2016 18:33

ER-VAK Türkü Paşayı unutmadı

ER-VAK Türkü Paşayı unutmadı
Ölümünün 5'inci yılında Erzurum'un Türkü Paşası Raci Alkır'ı rahmetle andıklarını ifade eden Er-Vak Bşk. Erdal Güzel, Raci Alkır'ın yeri doldurulmayacak bir sanatçı olduğunu ve her geçen gün eksikliğinin hissedildiğini vurguladı.
Erzurumajans-Ölümünün 5'inci yılında Erzurum'un Türkü Paşası Raci Alkır'ı rahmetle andıklarını ifade eden Er-Vak Bşk. Erdal Güzel, Raci Alkır'ın yeri doldurulmayacak bir sanatçı olduğunu ve her geçen gün eksikliğinin hissedildiğini vurguladı.

Yürek sızlatan Erzurum türkülerinin Raci Alkır'ın sesi ve yorumuyla Anadolu'nun her köşesinde yankılandığını belirten Güzel, dadaşın gür sesi Raci Alkır'ın örnek ses ve kaynak kişi olduğunu, onun ölümüyle birlikte Tatyanların öksüz kaldığını söyledi.

Alvarlı Muhammed Lütfü Efendi , Aşık Emrah,Aşık Sümmani ve Aşık Erbabi gibi ünlü şahsiyetlerin eserlerini TRT repertuvarına kazandırarak Erzurum kültürüne büyük katkılar sağlamış olan Raci Alkır'ın Erzurum türküleriyle birlikte dilden dile ve gönülden gönüle yaşayacağını ifade eden Güzel, şu ana kadar Raci Alkır isminin şehirde uygun bir yere verilmediğinin de büyük bir eksiklik olduğunu hatırlatarak ölümünün 5.yılında Türkü Paşayı rahmetle ve hasretle andıklarını ifade etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.