Erzurum Haber Girişi : 01 Kasım 2016 20:00

ER-VAK'tan 9 Kasım Yürüyüşüne anlamlı davet

ER-VAK'tan 9 Kasım Yürüyüşüne anlamlı davet
Er-Vak Başkanı Erdal Güzel, bu yıl 4'üncüsü yapılacak olan 9 Kasım Tabyalar Yürüyüşü' ne Erzurum dışında yaşayan Erzurumluları ve 81 ilden vatandaşları davet etti.
Erzurumajans-Er-Vak Başkanı Erdal Güzel, bu yıl 4'üncüsü yapılacak olan 9 Kasım Tabyalar Yürüyüşü' ne Erzurum dışında yaşayan Erzurumluları ve 81 ilden vatandaşları davet etti.

Güzel, Erzurum Kalkınma Vakfı olarak uzun yıllardan beri hayal ettikleri 9 Kasım kutlu yürüyüşü 'nün geleneksel hale gelmesinin son derece anlamlı ve memnuniyet verici olduğunu belirterek, "Ordu, millet dayanışmasının en güzel örneği olan 9 Kasım Aziziye Ruhu'nu yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak ülkemizin bekâsı için manevi bir sorumluluktur." dedi.

"9 Kasım Tabyalar Yürüyüşü, milli konularda bir araya gelmenin emsalsiz bir örneğidir" diyen Güzel, Millî birliğe en fazla ihtiyaç duyulan bu günlerde Tabyalar yürüyüşünün daha önem kazandığını vurgulayarak, yürüyüşe Erzurum dışında yaşayan Erzurumlular ile 81 ilden vatandaşların katılmasını arzu ettiklerini ifade etti.

Güzel, resmi kurumlar aracılığı ile 81 ilden temsilcilerin davet edilmesini söyleyerek, Erzurum dışında faaliyet sürdüren Erzurum dernek ve vakıflarına bu konuda görev düştüğünü hatırlattı.
"Milletlerin varlıklarını sürdürebilmesi, toplumsal hafızalarını muhafaza etmekle sağlanabilir" diyen Güzel, toplumsal hafızası zayıflamış ve yok olmuş toplumların ayakta kalmalarının söz konusu olmadığını, tarihin, geçmişi ile bağlarını koparmış toplumların hazin hikâyeleri ile dolu olduğunu vurguladı.

"Geçmişi unutanlar gelecekte aynı şeyleri yaşarlar" gerçeğini hatırlatan 9 Kasım Tabyalar yürüyüşünün bu yıl 12 Kasım Cumartesi günü yapılacağını ifade eden Güzel,139 yıl önce "Değmesin mabedimin göğsüne na mahrem eli" diyen ve bu uğurda canlarını veren şehitleri rahmetle andıklarını ve onların aziz hatıraları önünde saygı ve tazimle eğildiklerini söyledi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.