Eğitim Haber Girişi : 07 Mart 2018 14:30

Erasmus Plus Proje ekibi Almanya’dan döndü

Erasmus Plus Proje ekibi Almanya’dan döndü
Erzurum Pazaryolu Erasmus Plus proje ekibi, Almanya’daki “Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozuklukları” konulu hareketlilik faaliyetlerini tamamlayarak yurda döndü.
Erzurumajans-Erzurum Pazaryolu Erasmus Plus proje ekibi, Almanya’daki “Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozuklukları” konulu hareketlilik faaliyetlerini tamamlayarak yurda döndü.

Pazaryolu Hasan Basri Demirbağ Çok Programlı Anadolu Lisesi’nin hazırladığı ve Eylül 2017 tarihinden beri uygulanmakta olan projenin hareketlilik faaliyeti Almanya programı ile tamamlandı.

Okul Müdürü Yavuz Demir, Erasmus Plus 2017 hibe teklif çağrısına sunduklarını "Dikkat Eksikliği İle Hiperaktivite Bozukluğu Tanısı Ve Eğitim Stajı” projesinin hibe almaya hak kazandığını hatırlatarak, “Ulusal Ajans ile sözleşme imzaladıktan sonra Eylül 2017 tarihinden beri planladığı gibi faaliyetlerimizi aksatmadan yürütmekteyiz. En temel faaliyetlerimizden biri olan staj faaliyetimiz için 10 öğrenci ve 2 refakatçi öğretmenden oluşan 12 kişilik proje ekibin, proje hareketlilik faaliyetleri kapsamında proje konusu ile ilgili eğitim ve staj faaliyetlerine iştirak etmiştir. Projemizin yurtdışı akışını sorunsuz ve başarılı bir şekilde tamamladık.

Erasmus plus projesinde ki en temel hedefimiz, “Okul öncesi eğitim kurumlarında görev yapacak olan ve hali hazırda çocuk gelişimi ve eğitimi bölümünde öğrenim gören okulumuz öğrencilerinin Avrupa ülkelerinde Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu tanısı ve yönlendirilmesi alanında mesleki eğitim (staj) almalarını sağlamaktı. Bu proje ile bu hedefimizi gerçekleştirmiş olduk. Öğrencilerimiz hedeflediğimiz mesleki kazanımların yanı sıra uluslararası yolculuk yaparak; sosyal ve kültürel faaliyetler kapsamında Almanya’nın tarihi ve kültürünü de yakından görme ve tanıma fırsatı da yakalamış oldular” dedi.

Demir, staj faaliyeti sonrası projenin devam edeceğini ve yaygınlaştırma faaliyetleri kapsamında bir dizi çalışmalarının olacağını da belirterek “Projemize hibe desteği veren Türkiye Ulusal Ajans’ına ve bizlere ev sahipliği yapan Almanya’da ki Proje ortaklarımıza çok teşekkür ederiz. Ayrıca, projenin sorunsuz bir şekilde uygulanmasında katkı sağlayan öğretmenlerimiz Nurten Bildirici ve Merve Özdemir’e çok teşekkür ederiz! Diye konuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.