Siyaset Haber Girişi : 24 Aralık 2021 11:08

Erdoğan, belediye başkanlarına seslendi

Erdoğan, belediye başkanlarına seslendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda partisinin belediye başkanlarına şatafat ve kibir uyarısında bulundu.

ERZURUM AJANS - AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından Kızılcahamam'da düzenlenen Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'na Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'da katıldı. 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin Kızılcahamam kampında belediye başkanlanına seslenerek, "2019 seçimlerinde yayınladığımız manifestoyu asla akıldan çıkarmamamız gerekiyor. Şehir planları uzun vadeli hazırlanacak. Alt yapı ve ulaşım sorunları tamamen çözülecek. Kentsel dönüşüm çalışmaları bölgelerin özelliklerine göre yönetilecek. Belediyenin kaynakları doğru ve açık şekilde kullanılacak. Her türlü şaibeden uzak durmanız önemlidir. Bundan asla taviz veremeyiz. Hiç bir AK Parti belediyesi için Allah göstermesin şaibe konuşulmamalı. İmar planlarından bindiğiniz araca, ihalelerden özel hayatınıza kendinize ve bize söz getirecek en küçük söz, şatafat, israf, kibir görüntüsüne meydan vermemelisiniz. Tüm çalışmalarınızı 2023 seçimlerine göre ayarlamanız gerek. Aşmamız gereken ilk bent 2023'tür" diye konuştu.

 

Belediye başkanlarına hitap eden Erdoğan, "Bunun için hep birlikte daha çok çalışacağız, genel merkezimizde, il ve ilçe teşkilatlarımızda, belediyelerimizde mahalle temsilcilerimizle bu şehirlerimizde adeta bir duvarın tuğlaları gibi birbirimizi destekleyerek, birlik ve beraberlik içinde hedeflerimize doğru yürüyeceğiz. Şunu unutmayalım; birlikte rahmet ayrılıkta azap olduğu gerçeğini asla aklımızdan çıkarmadan işimize bakacağız. Teşkilatlarımızda belediyelerimizin birlikte çalıştıkları hiçbir yerde kaybetmek diye bir durum söz konusu olamaz, nerede böyle bir sıkıntı yaşanıyorsa altını kazıdığımızda teşkilatlarımız ,milletvekillerimiz, belediyelerimiz arasında böyle bir tablo karşımıza çıkıyor" diye konuştu.

 

"Belediye başkanına gurur, kibir asla yakışmaz; biz tevazu ehli olmaya mecburuz"

 

AK Parti'de siyaset yapan, görev üstlenen herkesin kendi kişisel kariyerinden önce ülkesine ve milletine karşı sorumluluklarını düşünmek ona göre davranmak mecburiyetinde olduğuna vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

 

"Birbirimizin başına, sırtına, ayağına basarak değil birbirimizle el ele kol kola, gönül gönüle vererek çalıştığımızda hayırlı bir iş yapmış olur büyük başarılara imza atabiliriz. Aksi takdirde ne olacağını görmek için tarihe bakmak yeterli. Yani belediye başkanına gurur, kibir asla yakışmaz. Biz tevazu ehli olmaya mecburuz, aksi taktirde sorun katlanarak büyür. Eninde sonunda gideceğimiz yer neresi toprak. 1.85 boyundayım dolayısıyla mezarım da ona göre büyük olacak. İlahi neyse olacak onu kimsenin değiştirmeye gücü yetmez dolayısıyla biz her zaman ne diyoruz, biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. Onun için teşkilatlarımızın ahenk içinde çalışması konusunda vereceğiniz katkılar için her birinize en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Size olan güvencimi, itimadımı, umudumu boşa çıkarmayacağınıza yürekten inanıyorum." İHA

 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Dadaş. Şükrü 24 Aralık 2021 14:06

    Şaibeli başkan ve partili istemiyorum diyor sayın Başkanımız ama. Kim görevini. Hakkıyla yapıyor ki.