Ekonomi Haber Girişi : 30 Eylül 2021 14:25

Erdoğan'dan fahiş fiyat açıklaması!

Erdoğan'dan fahiş fiyat açıklaması!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Soçi'den yurda dönüşte uçakta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

ERZURUM AJANS - Erdoğan, "Bazı marketlerle ilgili denetim süreci olacak ve cezai müeyyideler gelecek" ifadelerini kullandı.


Soçi'deki zirvenin ardından yurda dönüşünde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, marketlerdeki fahiş fiyatlar konusuna değindi. 

 

Erdoğan,  “Fahiş fiyat sorununda yalnızca zincir marketler mi sorumlu yoksa bunda üretim maliyetlerinin artmasını da etkisi var mı?” sorusuna ise şu ifadelerle cevap verdi:

 

“Şu anda zincir market dediğimiz bu güçlü marketler bu işin ağırlığını oluşturuyor. Bunların bir de alt yapıları var. Bu alt yapılar da ciddi manada bu işin beslemesi oluyor. Şu anda bazı marketlerle ilgili bir denetim süreci olacak. Bazı cezai müeyyideler gelecek. Böyle bir durum söz konusu. Biz kendilerinden hassasiyet bekliyoruz. Ticaret Bakanlığımız da denetimlerini sıklaştırarak sürdürüyor. Bunu da devam ettireceğiz. Tarladan manava ve markete kadar bu süreci çok daha ciddi bir şekilde denetleyeceğiz.”

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.