Siyaset Haber Girişi : 13 Nisan 2023 01:21

Erdoğan: Deprem haberini alır almaz 807 belediyemizi harekete geçirdik

Erdoğan: Deprem haberini alır almaz 807 belediyemizi harekete geçirdik
Erdoğan: Felaket bölgesine yardım etmek, depremzedelerimize yardımcı olmak yerine daha ilk geceden itibaren sosyal medya mecralarından devletin kurumlarına iftira atanları mahşeri vicdana havale ediyoruz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesinde görev alan belediyeler, arama kurtarma ekipleri ve depremzedelerle iftar programında konuştu.

 

 

Deprem felaketi sebebi ile Ramazanın buruk geçirildiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, katılımcılara hitap ettiği konuşmasında, “Sizler bütün bu burukluk içinde boş durmadınız, ilk andan itibaren gerek belediye başkanlarım gerek AFAD olarak orada yerlerinizi aldınız. 11 ilimizi ilçeleriyle paylaştınız. Ne gerekiyorsa canla başla orada çalışarak depremzede vatandaşlarımla hem hal olunuz. Birileri bir çok dedikodular uydurdu. Fitne, fesat uydurdular. 50 bin insanımızı kaybettiğimiz deprem afetinde sizler durmadınız koşturdunuz” dedi. 

 

 

Depremde hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayrama kadar köy evlerinin bir kısmını teslim edeceklerini belirtti. Köy evleri ile ilk hamleyi atmış olacaklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bütün bunlarla birlikte deprem bölgesinde çadır kentler, konteyner kentler kurduklarını aktararak, "Bunlarla kalmadık, prefabrik konutlar kurduk. Bunlar öyle rastgele işler değildi. Bir taraftan köy evleri ve kalıcı konutlara başladık. Bunlar için birilerinden iane beklememize gerek yok. Biz bunları ispat etmiş bir iktidarız. Biz bunları Van’da, Malatya’da, Elazığ’da, Kütahya’da, İzmir’de gösterdik. Nasıl söz verdiysek o takvim içinde konutları teslim ettik. Bütün bunlarla beraber bu sözlerimizi yerine getirmeye devam ediyoruz. Bizim derdimiz fazla. Yaralılarımızın birçoğunu KYK yurtlarında barındırdık. İstiyoruz ki hiç kimse ‘ah benim halim ne olacak’ demesin. Bay Bay Kemal denilen zat, onun yavrucukları online sistemiyle üniversite eğitimi olmaz dediler. Covid’de biz online sistemle bu işi yapmadık mı. Bizim derdimiz Covid’den daha beter. Depremden çıkan kardeşlerimizi acil olarak aç açık bırakmayacağız dedik. THY’yi seferber ettik. Aldık Ankara, İzmir, İstanbul’a naklettik. Biz dertliyiz, bizim bu millete aşkımız var” açıklamasını yaptı.

 

 

"İlk geceden itibaren sosyal medya mecralarından devletin kurumlarına iftira atanları mahşeri vicdana havale ediyoruz”

 

KYK yurtlarının depremzedelerin barınma ihtiyacında önemli bir rol üstelendiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yurtlarımız müsait, online sisteme geçersek 850 bin o yurtlarda iskan edecek imkanımız var. Herkes de bundan memnun kaldı. Biz o yurtlara gittiğimiz zaman bize teşekkür ediyorlar. Devlet yoktu. İşte devlet buydu. Siz hepiniz ilk andan itibaren oradaydınız. Israrla yürütülen bu harekatın doğru, hakkaniyetli olduğunu düşünmüyoruz. Felaket bölgesine yardım etmek, depremzedelerimize yardımcı olmak yerine daha ilk geceden itibaren sosyal medya mecralarından devletin kurumlarına iftira atanları mahşeri vicdana havale ediyoruz” diye konuştu.

 

 

"Daha cenazelerimizi kaldırılmadan koltuk kavgasına tutuşanları ne tarih unutacaktır ne de milletimizin affedecektir”

 

“Daha cenazelerimiz kaldırılmadan koltuk kavgasına tutuşanları ne tarih unutacaktır ne de milletimizin affedecektir” diyen Erdoğan şunları kaydetti:

 


"Bunu sizler yaşadınız, yoğun bir şekilde yaşadınız. 11 vilayetimiz ve 14 milyon nüfusu etkilemesi, çetin kış şartları işimizi zorlaştırdı. İlk bir iki gün gecikmeler tüm gayretlerimize rağmen yaşanmıştır. Konforlu ofislerinden ahkam kesenler başka dünyada yaşasalar da depremzedelerimiz samimi çabalarımızı biliyor. Yardım ve destek ekibiyle beraber 272 bin kamu görevlimiz depremzedelerimizin yanında yer aldı Yaklaşık yarım milyon insan bölgeye yardıma koştu."

 

 

"Son ana kadar arama kurtarma çalışmalarımızı sürdürdük. Binlerce insanımızı yaralı olarak kurtarmayı başardık. Asrın felaketine karşı yürüttüğümüz mücadelenin kahramanlarından biri belediyelerimizdir. Depremin haberini alır almaz özellikle partimize mensup 807 belediyemizin tamamını teyakkuza geçirdik. Diğer partilere mensup belediyelerden gayretle çalışanlar olduğunu biliyoruz. Belediyelerimizin envanterinde ne kadar iş makinesi arama kurtarma itfaiye varsa deprem bölgesine gönderdik” dedi. İHA

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.