Siyaset Haber Girişi : 03 Nisan 2023 23:49

Erdoğan: Diğer sınamalar gibi deprem felaketinin de altında kalmadık, Allah'ın izniyle kalmayacağız

Erdoğan: Diğer sınamalar gibi deprem felaketinin de altında kalmadık, Allah'ın izniyle kalmayacağız
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'nin bugün geldiği yer, geride bırakmakta olduğumuz ilk asrının zirvesi, bundan sonra hedeflediğimiz Türkiye Yüzyılı'nın ilk adımıdır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milletvekilleri ile iftar programında buluştu.

 

Burada milletvekillerine hitap eden Erdoğan, "Bir anda evleri, yuvaları, iş yerleri yıkılan depremzedelerimize Allah'ın izni ile bir yıl içinde yapacağımız 319 bin konut ve köy evi ile şehirlerimizi ayağa kaldırma sözümüzü tekrar veriyoruz. Evi kullanılamaz hale gelen vatandaşlarımız, kalıcı konutlarımız kendilerine teslim edilene kadar bize emanettir, bizim emanetimizdir. İsteyen kendi şehrindeki geçici barınma merkezlerinde, isteyen 81 vilayetimizdeki kamu misafirhanelerinde, yurtlarda, kiralanan evlerde hayatını sürdürebilir" dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İftar soframızı bizlerle paylaşan milletvekillerimize, Meclisimizin 27. Döneminde ülkemize ve milletimize yaptığınız hizmetleriniz için şahsım ve milletim adına ayrı ayrı hürmetlerimi sunuyorum. Ülkemizde milletvekilliği, hem meclis çalışmaları, hem seçilen şehrin sorumluluğu hem genel seçim hengamesi altında ağır bir vazifedir. Millete hizmet etmenin, ülkenin geleceğinin biçimlendirilmesine katkı sunmanın manevi hazzı bu görevi farklı bir konuma taşıyor. Bu meclis milli iradenin tecelligahı,

 

Cumhuriyetimizin kuruluşu ve 15 Temmuz destanının ayrılmaz bir parçasıdır" diye konuştu. İHA  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Halis demir 04 Nisan 2023 08:50

    Şayet Erzurum ovasınınimara açmasanız kontrolü iyi yaparsanız deprem evi yapmaya gerek kalmaz. Devletin parası boşuna gitmemiş olur. Sağlam yapın tekrar yapmayın. Çünkü ev yapabilirsiniz ama ölenleri geri getiremezsiniz.