Türkiye Haber Girişi : 28 Eylül 2018 13:30

Erdoğan'ın Almanya ziyaretinde Can Dündar krizi!

Erdoğan'ın Almanya ziyaretinde Can Dündar krizi!
Almanya'da resmi temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Merkel ile düzenleyeceği basın toplantısına Can Dündar'ın da katılacak olması krize yol açtı.
Erzurumajans-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşmesi başladı. Görüşme öncesi Almanya'da yaşayan Can Dündar'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya Başbakanı Angela Merkel ile yapacağı basın toplantısına akredite olması krize yol açtı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın basın toplantısını iptal edebileceği belirtiliyor.

Berlin'de bugün resmi temaslarına başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaretinde Türkiye'de hakkında yakalama kararı bulunan gazeteci Can Dündar ile ilgili kriz çıktı. Can Dündar'a Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Erdoğan'ın yapacağı basın toplantısı için akreditasyon verilmesi diplomatik gerilime yol açtı.

Federal Basın Dairesi'nin (BPA) Dündar'ın akreditasyon talebine onay vermesine Türk heyetinin tepki gösterdiği, Alman tarafının ise geri adım atmak istememesi üzerine tansiyonun tırmandığı öğrenildi.

Can Dündar önceki gün yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Neden Türkiye'de cezaevlerinde gazetecilerin değil teröristlerin olduğunu söylediğini" sormak istediğini belirterek bu kişilerin "terörist değil gazeteci" olduklarını kolayca kanıtlayabileceğini ifade etmişti.

Türk heyetin Alman makamlarına, Dündar'ın ortak basın toplantısına alınması halinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın basın toplantısını iptal etmeyi tercih edebileceğini ilettiği belirtildi.

Dündar, Alman haber ajansı dpa'ya verdiği mülakatta Erdoğan'ın ziyareti sırasında Başbakan Merkel ile düzenleyecekleri ortak basın toplantısında Erdoğan'a soru sormayı planladığını söylemişti. Dündar, Başkan Erdoğan'a "Neden Türkiye'de cezaevlerinde gazetecilerin değil teröristlerin olduğunu söylediğini" sormak istediğini belirterek, bu kişilerin "terörist değil gazeteci" olduklarını kolayca kanıtlayabileceğini ifade etmişti.

ERDOĞAN ASKERİ TÖRENLE KARŞILANDI

Dün Almanya’daki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir arayan gelen ve resmi temaslarına da bugün başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier tarafından Bellevue Sarayı’nda askeri törenle karşılandı. Liderlere heyetlerin tanıtımının ardından iki ülke marşları okundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, askeri kıtayı selamlamasının ardından Steinmeier ile ikili görüşmeye geçti. İki lider, daha sonra heyetlerarası görüşme gerçekleştirecek.

STEINMEIER'DEN GÖRÜŞME ÖNCESİ AÇIKLAMA

Almanya Cumhnurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, görüşme öncesi basına yaptığı açıklamada, ziyaretin iki NATO üyesi arasında buzları eritmesini umduğunu söyledi.

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ziyaretin, ilişkilerin normalleşmesi anlamına gelmediğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Steinmeier, "Buna daha çok yolumuz var ama bu bir başlangıç olabilir" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.