Siyaset Haber Girişi : 17 Haziran 2021 17:33

"ERKEN SEÇİM HAVASI VAR!"

İYİ Parti Genel Merkezi'nde Kurucular Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Genel Başkan Meral Akşener'in danışmanı Zekai Kaya ile bir araya geldik. Sohbetten satır başı aralarını sizler için derledik.

ERZURUM AJANS - Onur SAĞSÖZ / ANKARA

 

İYİ Parti'nin kurmayları arasında yer alan Erzurumlu Zekai Kaya ile kısa sohbetimin özeti...  

 

Erken seçim var mı?

 

Erken seçim havası var! Siyasi partilere baktığınızda sanki seçim tarihi belirlenmiş gibi çalışıyorlar.

 

İYİ Parti nasıl çalışıyor?

 

Gayet iyi gidiyoruz. İl il, ilçe ilçe geziyoruz ama ben böyle coşku ve heyecan görmedim. Nereye gidiyorsak çok büyük bir ilgi ve samimiyetle karşılanıyoruz. Rize, Bartın, Yozgat. Niğde, Hatay, Adana hepsinde de aynı ortak coşku ve heyecan vardı. Öyle anlar oluyor ki, Genel Başkanımızı yürütmekte güçlük çekiyoruz. Halk dokunmak, kucaklamak istiyor. Görüyoruz ki, seçimi de halk istiyor.

 

Açıklamalardan iktidarın böyle düşünmediğini anlıyoruz, siz ne diyorsunuz?

 

Çok yanlış. Bakın siyasi görüşler değişebilir. Dün AK Parti’ye oy veren bugün vermek istemeyebilir. Oy vermiyor diye, erken seçim istiyor diye siz bu kişilere ‘PKK’lı ya da ‘FETÖ ağzıyla konuşuyorlar’ diyebilir misiniz? Sonuçta artık sana oy vermeyecek diye hemen ötekileştirmek olur mu? Diyorum ya gittiğimiz her yerde halkın sandık beklentisiyle karşılaştık. Bu seçimi bizim insanımız istiyor. Biz de dillendiriyoruz. O yüzden Grup Toplantılarını vatandaşlarımıza açtık. Genel Başkanımız her hafta derdi olanı o kürsüye çıkarıyor. Çünkü orası milletin kürsüsü.

 

 

İl, ilçe ziyaretlerinde en çok dikkatinizi çeken ne oldu?

 

Çiftçi ve esnafın yoğun ilgisi dikkat çekici. Çünkü perişan durumdalar. Çiftçi üretimde büyük sorun yaşıyor, o yetmiyor pazar sorunu yaşıyor, üstüne bir de komisyoncular eklenince bitik duruma gelmişler. Tarımsal krediler bellerini bükmüş, bir çoğunun tarım aletlerine icra gelmiş çıkış yolu arayıp duruyorlar. Aynı şekilde esnaf da öyle. Bir yılı aşkın süredir kapalı olmaları onları adeta felç etmiş. Özellikle kira da olan esnaf binlerce lira kira borcu ve kredi yükünün altında ezilmiş durumda. Adamın 100 bin TL borcu var, devlet 5 bin TL veriyor.

 

Geziler devam edecek mi ve halktan nasıl karşılık buldu?

 

Evet, her fırsatta yapıyoruz ve yapacağız da. Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener, halkla iç içe olmaktan büyük keyif alıyor. Rize İkizdere’de yaşanan olaylarda bile zerre endişe etmedi. Kim olduklarını sonradan öğrendiğimiz ve basına da yansıyan isimlerin provokasyonunda bile geri adım atmadı. İkizdere’den sonra asıl Çayeli olaylı geçti ama basına yansımadı. O atmosferde bile ‘devam’ dedi. Öyle ki, gittiğimiz yerlerde miting yok, siyaset yapmıyoruz. Sadece ziyaret edip insanların dertlerini dinliyoruz. Genel Başkanımız bu konuda çok hassas. “Oy istemek için ayrı geleceğim” diyor. Bu ziyaret şekli halkın çok hoşuna gitti.  

 

 

Erken seçim olursa ya da zamanında yapılırsa İYİ Parti’nin oyu ne olur?

 

Şunu net bir şekilde söyleyebilirim her geçen gün büyüyoruz. Hem bu gezilerde tuttuğumuz nabız hem de yaptığımız üye kayıtlarından bunu anlıyoruz. Taraflı tarafsız bir çok anket firmasının çalışmalarını da yakından takip ediyoruz. Halkımız emin olsun çok iyi oranlara sahibiz. Dediğim gibi her an erken seçim olacakmış gibi çalışıyor, tabandan tavana hazır olduğumuzu görüyoruz. İYİ Parti bu ülkenin geleceği olacak. Mevcut sorunları ancak bizim kadrolarımız kısa sürede ortadan kaldırabilir.

 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.