Spor Haber Girişi : 05 Eylül 2018 17:25

Erol Yarar'a büyük şok...

Erol Yarar'a büyük şok...
Türkiye Kayak Federasyonu (TKF) Başkanı Erol Yarar ve Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Pehlivan hakkında görevi kötüye kullanma, özel belgede sahtecilik, zimmet ve nitelikli dolandırıcılık suçlarından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Türkiye Kayak Federasyonu (TKF) Başkanı Erol Yarar ve Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Pehlivan hakkında görevi kötüye kullanma, özel belgede sahtecilik, zimmet ve nitelikli dolandırıcılık suçlarından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

‘Hukuk tanımaz’ uygulamalarıyla Türk kayağına utanç dönemini yaşatan TKF Başkanı Erol Yarar ve Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Pehlivan yaklaşan genel kurul öncesi büyük şok yaşadı. 10 Mayıs’ta yapılması gereken 4’üncü Olağan Genel Kurulu çeşitli bahanelerle yaptırmayan Yarar ve ekibi hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu. Görevi kötüye kullanma, özel belgede sahtecilik, zimmet ve nitelikli dolandırıcılık suçlarını işledikleri öne sürülen Yarar ve Pehlivan ile ilgili savcılığa çok sayıda belge ve faturalar iletildi.

BUSINESS CLASS BİLETLER… ALKOL VE MASAJ KEYFİ…

Görevde bulundukları süre içinde kaldıkları otellerde yaptırdıkları masajların faturalarını federasyona fatura ettikleri daha önce ortaya çıkan Yarar ve Pehlivan’ın, mevzuatta düzenlenmiş olmasına rağmen ekonomi sınıfı uçak bileti yerine daha pahalı olan Business Class biletleriyle seyahat ettikleri de belgelendi. Ayrıca TKF etkinlikleri kapsamı dışında kalacak şekilde aile fertleri ve akrabalarının da otel masraflarını yine federasyona fatura eden Yarar ve Pehlivan hakkında hazırlanan şikayet dilekçesinde şu satırlara yer verildi. 



“TKF’nin zarara uğratılması yukarıda anlatılan işlemlerle sınırlı kalmamıştır. 2017 yılında kayak akademisi yapım işi ve ayrıca Kastamonu Ilgaz turnike yapım işleri usulüne aykırı olarak şüphelilerin belirlediği kişilere yaptırılıp bu kişilerin haksız kazanç sağlamalarına yol açmıştır. İşbu işlemlere ilişkin ıslak imzasız fatura örnekleri ekte dikkatinize sunulmaktadır (Ek-3 fatura örnekleri).

Bahsi geçen kayak akademisi yapım işi ve ayrıca Kastamonu Ilgaz turnike yapım işleri başkan Erol Yarar’ın damadına (bir arkadaşı üzerinden) ihale yapılmadan usulsüz olarak verilmiştir. İşe karşılık verilmesi gereken paralar ise iki imza ile verilmesi gerekirken müvekkil imzalamayı reddettiğinden usule aykırı olarak fotokopi evrak üzerinden yapılmış olup bu durum da bizatihi suç teşkil etmektedir.

2017 yılında Spor Genel Müdürlüğü tarafından TKF’ye Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’ndan ödeme aktarılarak üç adet snowtrak alımı yapılmıştır. Ancak şüpheliler tarafından snowtrak için yapılan harcama başkanlık tarafından aktarılan meblağın çok daha az değerinde olmasına rağmen şüpheliler, bu fark değerden haksız kazanç elde etmiştir. Şöyle ki; Spor Toto’ya Başkan Erol Yarar’ın talimatıyla mail olarak gönderilen snowtrack alım bedelini gösteren, mailin ekindeki belge gerçeğe aykırı olarak üretilmiş bir belgedir (Ek 4 sahte olarak üretilen belge örneği ve mail çıktısı). Bu belgeye göre alım bedeli 1230.000,00 Euro olarak gözükmektedir. Gerçek bedel ise yalnızca 800.100,00 Euro’dur (Ek 5 snowtrak alım giderlerini gösteren mahsup fişi fotokopisi). Buradan anlaşıldığı üzere şüphelilerce sahte evraklar üretilerek Spor Toto yetkilileri aldatılmış ve bu yolla haksız kazanç sağlanmış ve Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ve TKF zarara uğratılmıştır.”

ERZURUM AJANS GÜNDEME GETİRMİŞTİ

Erol Yarar ve Hüseyin Pehlivan hakkında Ankara Cumhuriyeti Başsavcılığına yapılan suç duyurusundan önce Erzurum Ajans, bu konuyu ‘Kayak bahane masaj şahane’ başlığıyla gündeme getirmiş, belgeleriyle yapılan usulsüzlükleri ortaya koymuştu.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.