Spor Haber Girişi : 29 Ocak 2013 11:23

Ertuğrul Dönmez Türkiye şampiyonu

Ertuğrul Dönmez Türkiye şampiyonu
Erzurum Yakutiye Belediyesporlu Ertuğrul Dönmez, judoda Türkiye şampiyonu oldu.
Erzurumajans-Erzurum Yakutiye Belediyesporlu Ertuğrul Dönmez, judoda Türkiye şampiyonu oldu. Kocaeli Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonunda yapılan Gençler Türkiye Judo Şampiyonası’na 46 şehirden 206 bayan 325 erkek olmak üzere toplam 531 sporcu tatamide ter döktü. Turnuvaya katılan Yakutiye Belediyespor Kulübü judocularından Ertuğrul Dönmez 55 kiloda Türkiye Şampiyonu olmayı başardı. Yaptığı 6 maçın tamamını farklı kazanarak finale yükselen Dönmez, İzmirli rakibini yaklaşık 4,30 dakika sonra ipponlayarak altın madalya sevincini yaşadı.

AVRUPA VİZESİ TAMAM

Aldığı madalya ile Avrupa yolunu açan Ertuğrul Dönmez, önce Bosna Hersek’te yapılacak olan Avrupa Gençler Judo Şampiyonasına daha sonra da Slovenya’da gerçekleşecek olan Dünya Gençler Judo şampiyonasına katılacak. Şimdiye kadar yıldızlarda 4 Türkiye Şampiyonluğu 1 Balkan 3’üncülüğü 1’de GAP oyunları Şampiyonluğu yaşayan 17 yaşındaki genç sporcu Ertuğrul, aldığı son madalyanın sevincini Antrenörleri Nurullah Diyarbakır ve Erdoğan Dönmez ile kucaklaşarak kutladı. Ertuğrul Dönmez, aldığı altın madalyadan dolayı gururlu olduğunu söyleyerek, “ Kocaeli’de aldığım altın madalya birçok kapıyı araladım. Artık bundan sonra aralanan o kapılardan içeri girebilmek ve ülkem için en iyisini yapabilmektir. Her genç sporcunun olduğu gibi benimde hayalim olimpiyat oyunlarında Türkiye’yi temsil etmektir” diye konuştu.

GECE GÜNDÜZ ÇALIŞTIM

Yaklaşık 9 yıldır Ertuğrul Dönmez’in hocalığını yapan başarılı Antrenör Nurullah Diyarbakır da başarıya çok sevindiklerini ifade ederek, “Ertuğrul burada büyük bir başarıya imza attı. Kendi kategorisinde yarışan yaklaşık 60 kişinin önüne geçerek bizlere altın madalya sevincini yaşattı. Buradan sonra Avrupa şampiyonası ve Dünya şampiyonasına gideceğiz. Umarım ülkemizde şehrimizi nasıl birincilik kürsüsünde gördüysek yurt dışında da Türk Bayrağımızı en üstlerde dalgalandırırız. Bizlere her zaman destekte bulunan Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürümüz Fatih Çintimar’a ve Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut’a teşekkür ederim” diye konuştu.
Bu arada Milli judocu Ertuğrul Dönmez ödülünü Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar’ın elinden aldı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.