Erzurum Haber Girişi : 03 Haziran 2017 15:35

Erulder'den Başkan Sekmen'e ziyaret

Erulder'den Başkan Sekmen'e ziyaret
Erzurum'da okuyan uluslararası öğrencilere maddi manevi rehberlik yapmak amacıyla kurulan Erzurum Uluslararası Öğrenci Derneği (ERULDER) Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i ziyaret etti.
Erzurumajans-Erzurum'da okuyan uluslararası öğrencilere maddi manevi rehberlik yapmak amacıyla kurulan Erzurum Uluslararası Öğrenci Derneği (ERULDER) Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i ziyaret etti.

Ziyarete ERULDER yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Tacikistan, Moğolistan, Kazakistan, Demokratik Kongo, Karadağ, Filistin, Bangladeş, Suriye'den öğrenciler katıldı.

Samimi bir havada geçen görüşmede ERULDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Özkan Yıldırım dernek faaliyetlerinden bahsetti. Yıldırım, "Bu sene oldukça verimli geçti. Belediyemizin de desteğiyle birçok faaliyetler gerçekleştirdik. Bunlardan bazıları sabah namazı buluşmaları, hafta sonu sohbetleri, dernek merkezinde ve Darıca'da yaptığımız eğitim kampları, spor karşılaşmaları, Azerbaycanlı öğrencilerimizin hazırladığı Hocalı Katliamı ve Yemenli akademisyenden Zamanı Doğru kullanma adlı konferans, hatim okumaları, 10. Uluslararası Öğrenci Buluşması, ramazan iftarları, evde kalan öğrencilere kumanya yardımı, kalacak yer ve ev eşyası temini, sağlık sigortası ve burs. Özellikle ihtiyaç sahibi misafir öğrencilere bu sene 231 burs temin ettik. Bu burslar ortalama beş ay sürdü. Bu zaman zarfında öğrencilerimiz ihtiyaçlarını kendileri karşılama imkanı buldu." Dedi.

Başkan Sekmen de uluslararası öğrencileri ağırlamaktan oldukça memnun kaldığını belirterek, "Birer kültür elçisi olan sizlerin iyi bir eğitim alarak ülkelerinize gitmeniz gerekiyor. Bu eğitimle ülkenize ışık olacak insanlarınızı aydınlatacaksınız. Türkiye'de kazandığınız tecrübeleri ülkenize taşıyacaksınız." Diye konuştu.

Yapılan görüşmenin ardından ERULDER yönetimi ve misafir öğrenciler başkan Sekmen'e hediye verdiler derneğe yapmış olduğu destekten ötürü teşekkür ettiler.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.