Kültür-Sanat Haber Girişi : 18 Ekim 2015 17:30

ERVAK gençleri Tabyalarda buluşturdu

ERVAK gençleri Tabyalarda buluşturdu
Erzurum Kalkınma Vakfı (Er-Vak) kültür sanat topluluğu tarafından düzenlenen 'Tabyalara Tarih Yolculuğu' çoğunluğunu üniversite öğrencilerinin oluşturduğu yaklaşık 100 kişi ile tamamlandı.
Erzurumajans-Erzurum Kalkınma Vakfı (Er-Vak) kültür sanat topluluğu tarafından düzenlenen 'Tabyalara Tarih Yolculuğu' çoğunluğunu üniversite öğrencilerinin oluşturduğu yaklaşık 100 kişi ile tamamlandı. 

ERVAK yönetim kurulu üyeleri, kadın ve gençlik komisyonunun da katıldığı program Sivişli, Uzun Ahmet ve Tafta tabyalarının gezilmesi ile son buldu. Geziye aynı zamanda Er-Vak başkan yardımcısı olan eğitimci yazar Abdurrahman Zeynal rehberlik etti.Ervak kültür sanat topluluğu adına konuşan gençlik komisyonu üyesi Doğukan Topalli, "çoğunluğu daha önceden bu tabyaları görmeyen kişilerden oluşan bir ekiple gezimizi başlattık. Amacımız tarihimizin gelecek nesillere sağlıklı şekilde aktarılması ve özellikle gençlerimizi tarih konusunda bilinçlendirmektir. Bu çalışmamız ilerleyen zamanlarda diğer tabyalarda dahil edilerek devam edecek. Bu gezimizde bizden desteğini esirgemeyen Esadaş turizme ve Tema mağazalar zinciri Yönetim kurulu üyesi Tayyar Bakaç'a teşekkür ediyorum" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.