Erzurum Haber Girişi : 18 Şubat 2015 15:45

ERVAK'tan Özgecan eylemi

ERVAK'tan Özgecan eylemi
Erzurum Kadın Platformu ve ERVAK tarafından Özgecan Aslan cinayeti protesto edildi.
Erzurumajans-Erzurum Kadın Platformu ve ERVAK tarafından Özgecan Aslan cinayeti protesto edildi.

Havuzbaşında Erzurum Kadın Platformu ve Erzurum Kalkınma Vakfı tarafından düzenlenen eylemde çok sayıda Erzurumlu kadın bir araya gelerek sloganlarla yaşanan cinayeti kınadı. "Kadına şiddete dur de, Kadın size Allah'ın emanetidir, Kadın karnına koca bir dünyayı sığdırdı, siz kadını koca dünyaya sığdıramadınız." yazılı dövizler taşıyan kadınlar yapılan basın açıklamasının ardından sloganlar atarak Yakutiye Kent Meydanına yürüdü.

Eylemde bir erkek olarak bulunmanın daha da anlamlı olduğunu söyleyen ERVAK (Erzurum Kalkınma Vakfı) Başkanı Erdal Güzel, "Saygı değer hanımlar kardeşlerim sizlere erkek egemen bir toplum hazırladığımız için hepinizden özür diliyorum. Bu özrün ardından pişmanlık dolu sözler ifade etmek isterim ama ne yazık ki duygularım alt üst. Ben kardeşlerimin hazırlamış olduğu basın duyurusunu okuyacağım. Erkek olma münasebetiyle bu çok daha anlamlı çünkü onların hissiyatlarına ortak olmak, onların dertleriyle dertlenmek elbette ki bizim asli görevlerimizden birisidir. Son yıllarda hızla artan ve tüm vicdan sahiplerinin yüreğini sızlatan kadınlara yönelik şiddet olayları karşısında Anadolu'nun zirvesinden haykırıyor ve diyoruz ki ülkede kadın olmak buz üstünde yürümek kadar zor ve tehlikeli bir hale gelmiştir." Şeklinde konuştu. Güzel, "Haber kanallarında hemen her gün gördüğümüz kadına şiddet manzaraları insanı insanlığından utandırmaktadır. 21. Yüzyıl Türkiye'sindeki bu görüntüler maalesef kadına olan bakış açısının geldiği noktayı göstermektedir ve durum endişe verici bir hale gelmiştir. Yaşanan trajik olayların artarak devam etmesi bu konudaki bazı zafiyetlerin varlığını göstermektedir. Tarsus'ta hunharca katledilen ve namusu için şehit olan kızımız, kardeşimiz Özgecan'ın başına gelenler artık bıçağın kemiğe dayandığını göstermektedir." dedi.

Mersinli Hemşirelik 1. Sınıf öğrencisi Melike Fesat'ın "Yok Edildi Özgecan" isimli şiiri okumasının ardından eylem Kent Meydanına yürüyüşle devam etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.