Medya Haber Girişi : 22 Şubat 2016 18:44

Erzurum, ulusal medyanın gündeminde

Erzurum, ulusal medyanın gündeminde
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in daveti üzerine Erzurum'a gelen ve aralarında Hürriyet Gazetesi Yazarı Vahap Munyar'ın da bulunduğu köşe yazarları, Erzurum'u ulusal medyanın gündemine taşıdı.
Erzurumajans-Erzurum, bu hafta da ulusal medyanın gündeminde yer aldı. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in daveti üzerine Erzurum'a gelen Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı Vahap Munyar, Sabah Gazetesi Köşe Yazarı Mahmut Övür, Habertürk Gazetesi Köşe Yazarı Serpil Yılmaz ile A Haber Programlar Müdürü Tuncay Güven kentte önemli temas ve incelemede bulundu. Başkan Mehmet Sekmen, aralarında Erzurumlu işadamı Memet Aca'nın da bulunduğu heyete şehrin tarihi ve turistik özelliklerini, kayak merkezlerini, ticari hayatını, ekonomisini, yatırım ve projeleri anlattı. Sekmen ile makamında görüşen ünlü gazeteciler ardından Büyükşehir'in iştiraklerinden ERTANSA A.Ş. Bakır Atölyesi ile ESKER A.Ş.'nin Deri Üretim Merkezi'ni gezdi. 

"KEŞFEDİLMEYİ BEKLEYEN NİCE NİMET VE FIRSATLARA SAHİBİZ"

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, şehrin nice keşfedilmeyi bekleyen nimet ve fırsatlara sahip olduğunu anımsattı. Gazetecilerin Erzurum gezisini değerlendiren Başkan Sekmen, "Ülkemizin seçkin köşe yazarları ve gazetecilerini Erzurum'da ağırladık. Hemen hemen her platformda güzel memleketimin büyük ve keşfedilmemiş nimetlere sahip fırsatlar şehri olduğunu ifade ediyorum. İşte bu düşünceden hareketle ünlü medya mensuplarını, iş adamlarını, sanayicileri, bürokratları, büyük sermayedarları, yatırımcıları şehrimize davet ederek, Türkiye'nin en önemli cazibe merkezlerine sahip vilayetimizi tanıtıyoruz. 15 gün önce medya mensupları akabinde de ünlü gazetecileri ağırladık. Erzurum'u gerek şehrimizde gerekse de yurt dışında tanıtmaya, festival ve organizasyonlarla anlatmaya devam edeceğiz" dedi.

ERZURUM 'SEÇİLMİŞ' BAŞKANLA DOĞU'NUN MERKEZİ OLACAK

Habertürk Gazetesi Köşe Yazarı Serpil Yılmaz, kaleme aldığı yazısında Başkan Mehmet Sekmen için "Erzurum seçilmiş Başkanla Doğu'nun merkezi olacak" dedi. Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı Vahap Munyar da, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Atatürk Üniversitesi'nin işbirliğinde yapılan "Bilim, Doğa, Tarih ve Eğitim Parkı Projesi"nin önemine dikkati çekti. Sabah Gazetesi'nin Köşe Yazarlarından Mahmut Övür de, Erzurum'u "Yıldızı parlayan şehir" olarak kaleme aldı. Üç köşe yazarı da ekonomisi, kalkınmaya odaklı projeleri, kültür ve sanatıyla Erzurum'un kadim özelliklerini tek tek yazılarında anlattı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.