Erzurum Haber Girişi : 01 Ocak 1970 02:00

Erzurum 421`inci şehidi uğurladı

Erzurum 421`inci şehidi uğurladı
Hakkari`de şehit düşen 24 yaşındaki Mesut Kazanç`ı, Erzurum`un 421`inci şehidi olarak yaklaşık 50 bin kişi uğurladı

Erzurum Ajans-Hakkari`nin Çukurca ilçesinde terör örgütünün hain saldırısı sonucu yaşama veda eden 24 yaşındaki Mesut Kazanç`ı, Erzurum`un 421`inci şehidi olarak yaklaşık 50 bin kişi tarafından uğurlandı. Kalbim çok ağrıyor, öp de geçsin anne diye sosyal paylaşım sitesinden mesaj gönderen Piyade Onbaşı Mesut Kazanç`ın bu sözleri arkadaşları tarafından cenaze töreninde pankart olarak taşındı. Cumhuriyet Caddesini dolduran kadın, çocuk, yaşlı genç 10 binlerin göz yaşı sel oldu. Tepkili vatandaşlar, Meclis`te PKK istemiyoruz, Şehitler ölmez, vatan bölünmez, Kahrolsun PKK diye slogan attı.

 

Cumhuriyet Caddesinde tarihi Lalapaşa Camiinde düzenlenen törene Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Vali Sebahattin Öztürk, AKP Erzurum Milletvekilleri Adnan Yılmaz, Muhyettin Aksak, Cengiz Yavilioğlu, CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, MHP Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler (AKP), Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kaya, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık, Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Akgün, 4`üncü Zırhılı tugay Komutanı Tuğgeneral Asım Kocaoğlu, kaymakamlar, belediye başkanları, kara ve havacı subaylar, şehitin babası Şevket Kazanç ile yakınları katıldı. Bayrağa sarılı şehidin cenazesi Lalapaşa Camiine getirilişi alkış ve tekbirlerle karşılandı. Bazı gençler ise Şehidim hakkını helal et bize diye seslendi. Lalapaşa Camii İmamı Fahri Yıldız, Cuma hutbesinde şehidin taşkınlık yapılmadan edebiyete uğurlanması konusunda vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı.

 

İKİ KEZ CENAZE NAMAZI KILINDI

Cuma namazından çıkan şehit babası Şevket Kazanç, bir sandalyede oturarak cenaze namazını beklerken rahatsızlanınca suyla yüzü yıkandı. Fenalık geçiren yakınlarına 112 Acil servis tarafından müdahale yapıldı. Cenaze namazına gelişi sırasında bazı vatandaşlar, Ulaştırma Bakanı Yıldırım`a, Meclis`te PKK istemiyoruz. Şehidimizi size böyle mi teslim ettik diye bağırdılar. Müftü Vekili Osman Yazıcı`nın kıldırdığı ve yaklaşık 30 bin kişinin katıldığı cenaze namazından sonra vatandaşlardan biri, eksik tekbir getirldiğini belirtti. Bunun üzerine Osman Yazıcı, ikinci kez cenaze namazı kıldırdı. Namazdan sonra şehidin omuzlara alınan naaşı, top arabasına konuldu ve Atatürk anıtının bulunduğu Havuzbaşı semtine kadar toplu yürüyüş oldu. Askeri bandonun çaldığı cenaze marşı eşliğinde Bakan Yıldırım, Vali Öztürk, Başkan Küçükler ve milletvekilleri top arabasında arkasında yer aldı. Cumhuriyet Caddesini her iki tarafını dolduranErzurumlular, şehidi tekbir sesleriyle uğurladı. Eskiden düşerken dizim yaralanır, acıyla önünde diz çökerken `dur öpeyim de geçsin yavrum` derdin anne. Şimdi ise `kalbim çok ağrıyor, öp de geçsin` anne sözünü pankarta alan arkadaşları, şehidin fotoğrafın altına Şehidim bütün Dadaşlar kalbinden öpüyor. Vatan vatan diyerek erdik de Dadaş olduk. Şehitler ölmez gardaş yazdılar. Türk Bayraklarıyla korteje katılanlar Meclis`te PKK istemiyoruz, ya Allah bismillah, Allahu ekber, Şehitler ölmez, vatan bölünmez, Kahrolsun PKK diye slogan attı.

Cumhuriyet Caddesindeki tüm yüksek binalarda özel harekat polisleri güvenlik önlemi alırken kortejde yürüyenler için Çevik Kuvvet ekipleri, adeta etten duvar ördü. Helikopterle yürüyüş, havadan izlemeye alındı. Havuzbaşında şehidin naaşı top arabasından alındı ve askeri cenaze arabasına nakledildi. Cenaze namazına katılanlar Havuzbaşı`ndan dağılırken, şehit Mesut Kazanç`ın cenazesi Konaklı Mahallesine götürüldü.

 

CUMHURBAŞKANI, BAŞBAKAN, CHP LİDERİ ÇELENK GÖNDERDİ

Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bakanlar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, kuvvet komutanları ile çok sayıda çelenk gönderdildi. Erzurum, iki günden bu yana ayakta. Cadde ve sokaklar, bayraklarıyla dolaşan ve terörü lanetleyenlerle dolup taştı. BDP İl binasının bulunduğu Mahallebaşı semtine giriş noktalarında polis geniş güvenlik önmeli aldı. Cenaze töreni nedeniyle Emniyet Müdürlüğü, izinleri iptal etti. Cenaze namazının kılınacağı tarihi Lalapa Camiine çıkan tüm yollar, sabahın erken saatlerinden itibaren trafiğe kapatıldı. İşyerleri, evler, otobüs ve otomobillere bayrak asıldı. Törende fenelaşan 10 kişi, ambulanslarla hastanele nakledildi.

 

NÖBETTE ÇOK ÜŞÜYORUM DEDİ, YÜN ÇORAP İSTEDİ

Atatürk Üniversitesi Meslek Yüksekokulu mezunu, Erzurum`un Palandöken Dağı eteklerindeki turizmdeki yeni umudu Konaklı mahallesinde 6 çocuk sahibi Maşuka- Şevket Kazanç çiftinin tek oğlu olan Mesut Kazanç`ın sosyal paylaşım sitesi Facebook`ta 15 Eylül 2011`de Eskiden düşerken dizim yaralanır, acıyla önünde diz çökerken `dur öpeyim de geçsin yavrum` derdin anne. Şimdi ise `kalbim çok ağrıyor, öp de geçsin` anne, 13 Eylül günü ise Türk milletinin varlığını tehlikeye atan ihanet edendir. İhanet eden ise bizim için haindir diye yazdı. Annesi Maşuka Kazanç, komşuları ile sohbet sırasında oğlunu çok özlediğini bildirdi. Şehit olmadan bir gün önce babası Şevket Kazanç`a telefon açan Mesut Kazanç, Buralar geceleri çok soğuk oluyor. Nöbette üşüyorum. Bana yün çoraplar gönderir misiniz Baba, tezkereyi aldığım gün de otomobil istiyorum dedi. Tamam oğlum, hayırlısı ile tezkereni al gel istediğin otomobili alacağım diyen çiftçi Şevkent Kazanç, oğlu için yün çorap aldı, ama kargoya vereceği gün `şehit düştü` haberi ile burkuldu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.