Medya Haber Girişi : 17 Aralık 2012 17:36

Erzurum A Haber'e konuk oldu

Erzurum A Haber'e konuk oldu
Çetin kış koşulları, Erzurum’da etkili olmaya devam ediyor. Dün gece yarısından itibaren başlayan ve gün boyu aralıklarla devam eden yoğun kar yağışı, Erzurum’u ülke gündemine taşımaya devam ediyor.
Erzurumajans-Çetin kış koşulları, Erzurum’da etkili olmaya devam ediyor. Dün gece yarısından itibaren başlayan ve gün boyu aralıklarla devam eden yoğun kar yağışı, Erzurum’u ülke gündemine taşımaya devam ediyor.

Türkiye’nin en çok izlenen haber kanallarından A Haber, ekranlarına bugün Erzurum’u taşıdı. Kenti etkisi altına alan kar yağışı ve karla mücadele çalışmalarının görüntülerini izleyicisiyle buluşturan A Haber’in canlı yayın konuğu ise, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu oldu. Atatürk Üniversitesi kavşağından yapılan canlı yayında A Haber spikerinin sorularını yanıtlayan Tavlaşoğlu, karla mücadele çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Kış mevsimi ve karın turizm açısından önemine de değinen Tavlaşoğlu, “Erzurum’da kış turizmi dolayısıyla beklentiler o kadar çok arttı ki, şehirde kar yağışının gecikmesinden bile endişe edilir duruma gelindi” dedi.

KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARINI ANLATTI

Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin karla mücadele için yoğun bir tempoda çalıştığını belirterek, ekiplerin gece yarılarına kadar işbaşında olduğunu söyledi. Kış koşullarıyla başa çıkılabilmesi noktasında her türlü iş makinasının kullanıldığı Erzurum’da, önceliğin ana arterler ve yaya kaldırımlarına verildiğini vurgulayan Tavlaşoğlu, “Ekiplerimiz çalışırken trafiğin aksamaması için de özel bir çaba gösteriyor. Ana arterler ve yaya kaldırımları ile yoğun araç ve insan trafiğinin olduğu bölgeler, karla mücadele çalışmalarının merkezini oluşturuyor. Bir yandan kar temizliği yapılırken, ekiplerimiz diğer yandan buzlanmayı önleme amaçlı çalışmalar yürütüyor. Karla mücadele hizmetleri, her yıl Kasım ayından başlanmak suretiyle Mart ve Nisan aylarına kadar devam ediyor” diye konuştu.

TAVLAŞOĞLU’NDAN KIŞ TURİZMİ VURGUSU

Öte yandan A Haber’de Gün Ortası haberlerine konuk olan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu, kış mevsiminin Erzurum’a turizm alanında sağladığı avantajlara da değindi. Tavlaşoğlu, kış turizminin Erzurum’da beklentileri büyük ölçüde artırdığına dikkati çekerek, “Bu beklentiler öylesine çok arttı ki, kar yağışının gecikmesinden dolayı artık kaygılanır bir hale geldik. Çünkü kar ve turizm Erzurum için artık çok büyük bir anlam ifade ediyor” şeklinde konuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.