Erzurum Haber Girişi : 01 Kasım 2019 14:00

Erzurum'a yapılan viyadüğün ismi 'Barış Pınarı' oldu

Erzurum'a yapılan viyadüğün ismi 'Barış Pınarı' oldu
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nce yapımına geçtiğimiz yıl başlanan viyadüğün ismi Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye’nin kuzeyine yapılan harekata ithafen Barış Pınarı olarak belirlendi.
Erzurumajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nce yapımına geçtiğimiz yıl başlanan viyadüğün ismi Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye’nin kuzeyine yapılan harekata ithafen Barış Pınarı  olarak belirlendi. Yeni viyadük 7 Kasım tarihinde AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş’un da katılacağı törenle ulaşıma açılacak.



Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını tamamladığı 50.Yıl Caddesi ile Şükrüpaşa semtini birbirine bağlayan viyadüğün ismi belirlendi.

Büyükşehir Belediyesi, meclis kararıyla “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı” ilan edilen bölgede, TCDD Genel Müdürlüğü ile kurum arasında imzalanan protokol kapsamında, imar uygulaması yapılarak, yeni yollar oluşturdu. Fen İşleri Daire Başkanlığı Yol Yapım Şube Müdürlüğü ekipleri, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in talimatıyla başladığı yeni bağlantı yolu çalışmasını tamamladı.



50.Yıl Caddesi’nden başlayıp Şükrüpaşa Nurettin Topçu Bilgi Evi’nin önünden geçecek olan yeni bağlantı yoluyla araç sürücüleri daha rahat bir ulaşım ağına sahip olacak. 30 metre genişliğinde 500 metre uzunluğunda yapılan yeni yolla, TCDD tren hatlarının geçeceği güzergahta gerçekleştirilen üst viyadük (Köprüyol) yardımıyla 50. Yıl Caddesi Şükrüpaşa Mahallesi’ne bağlandı.



Bir süre önce Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in sosyal medya hesabından ‘yeni viyadüğün ismi ne olsun?’ şeklindeki paylaşımı üzerine çok sayıda vatandaş görüşlerini bildirdi. Değişik isimlerin önerildiği anket sonrasında yapılan değerlendirmede Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’nin kuzeyine yaptığı Barış Pınarı Harekatı’nın ismi öne çıktı.  Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nce yapımına geçtiğimiz yıl başlanan viyadüğün ismi Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye’nin kuzeyine yapılan harekata ithafen Barış Pınarı  olarak belirlendi. Yeni viyadük 7 Kasım tarihinde AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş’un da katılacağı törenle ulaşıma açılacak.



smi 23 Temmuz Olsun

Bu arada Erzurum Kalkınma Vakfı Başkanı Erdal Güzel,  50.Yıl Caddesi’ni Şükrüpaşa’ya bağlayan viyadüğe 23 Temmuz isminin verilmesini önerdi.

Gelecekle ilgili rasyonel projeleri olmayan ve gelişmesini tamamlayamayan şehirlerin en büyük sorunlarının başında araç trafiği geldiğini ifade eden Er- Vak Başkanı Erdal Güzel,  “ Hızla artan araç sayısına rağmen, geniş ve  kullanışlı caddelerle, yeterli sayıda otopark alanlarının olmaması,  şehrimizin  en büyük sorunlarının başında gelmektedir. Bu münasebetle Büyükşehir Belediyemiz bu sorunun üstesinden gelmek için alternatif yol çalışmaları yaparak şehrin trafiğini bir nebze rahatlatmak için gayret etmektedir. Son olarak, 50.Yıl Caddesini, Şükrüpaşa’ya bağlayan bir köprülü kavşak şehrimize kazandırılmak üzeredir. Kongre binasının arkasından Şükrüpaşa’ya ve Dadaşköy caddesine uzanacak olan bu yeni yol, şehir trafiği için büyük bir avantaj sağlayacaktır” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin bitmekte olan bu viyadüğe isim bulmak için çalışmalar yaptığını anlatan Başkan Güzel, “ Bilindiği üzere her şehrin bir hafızası vardır. Bu hafızada geçmişe ait önemli hatıralar yer almaktadır. Dolayısıyla şehrin hafızasını canlı tutmak ve gelecek nesillere bir mesaj bırakmak açısından şehirlerdeki mahalle, cadde, sokak, köprü vb. yerlere anlamlı ve kalıcı isimler verilmelidir. İşte bu düşünce doğrultusunda yeni yapılmış olan bu viyadüğe; Erzurum Kongresi’nin 100. Yılı münasebetiyle  ‘23 Temmuz’  isminin verilmesinin uygun olacağını düşünmekteyiz. Milli iradenin hâkim kılındığı, manda ve himayenin kabul edilmediği, misak-ı milli sınırları içerisinde vatan bir bütündür parçalanamaz ilkesinin benimsendiği Erzurum Kongresi’nin tarihi olan ‘23 Temmuz’ isminin yeni yapılan viyadüğe verilmesinin tüm Dadaşları memnun edeceğini saygı ile yetkililere duyururuz” İfadelerini kullandı.

İrfan Tarakçıoğlu/Pusula
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ali Sarıoğlu 01 Ocak 1970 02:00

    Keşke anket sonucu ne ise o uygulansa idi, insaların güveni sarsılıyor böyle olunca

  • Dadaş 01 Ocak 1970 02:00

    Anket niye yapıldı o zaman? Vatandaş bir ismi tercih etti neden o tatbik edilmiyor?