Bölge Haber Girişi : 26 Ağustos 2010 07:12

Erzurum adeta sporcu fabrikası!..

Erzurum adeta sporcu fabrikası!..
Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nın 25'incisine 2011 yılında ev sahipliği yapacak Erzurum'da spora olan ilgi her geçen gün artıyor. Birçok resmi ve özel kurumun spora yöneldiği kentte son 6 yılda 30 yeni spor kulübü kururuldu.
Erzurum Ajans- Kış oyunları için adaylık sürecinin başladığı 2004’ten itibaren spora olan ilginin arttığı Erzurum’da, son 5 yılda 30 spor kulübü kuruldu.
 
2011’de düzenlenecek Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları organizasyonunun kente verilmesinin ardından birçok kurumun spora yöneldiğini belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar, “Bu gün birçok okul ve kurum spor kulübü kurdu. Son 5 yıl içerisinde kurulan 30 kulüple birlikte kulüp sayısı 89’a yükseldi. 44 branşta lisanslı sporcunun olduğu kentte kış sporlarına olan ilgi her geçen gün artıyor. Kış sporlarının yapılabileceği tesis sayısının artması, her yaştan insanın sporcu olmasının yolunu açıyor. Spor kenti olma yolunda hızla ilerleyen kent, zaman içerisinde olimpiyat şehri olacak” diye konuştu.
 

Nüfusa göre sahip olduğu faal sporcu sayısı sıralamasında Erzurum’un ilk sırada olduğunu ifade eden Çintımar, her 144 kişiden birinin lisanslı ve faal olarak spor yaptığını kaydetti. Erzurum’da spora olan ilginin devamı için kurum olarak çalıştıklarını vurgulayan Çintımar, “2011’deki Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları’na ev sahipliği yapacak olmamız, antrenörlerin okullarda beden eğitimi dersi vermesi, kentteki spor tesisi sayısının artması, yaz ve yarı yıl tatillerinde öğrencilere yönelik spor etkinlikleri sayesinde sporla ilgilenen kişi sayısını her geçen gün daha da artırıyor” dedi
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.