Bölge Haber Girişi : 24 Mart 2011 14:40

Erzurum Ak Parti'de Güllüce sıkıntısı!..

Erzurum Ak Parti'de Güllüce sıkıntısı!..
AK Parti'de aday adaylarının mülakat süreci devam ederken kulislerde ilginç gelişmeler yaşanıyor.

Erzurum Ajans-AK Parti'de aday adaylarının mülakat süreci devam ederken kulislerde ilginç gelişmeler yaşanıyor. 120 aday adayının listeye girmek için kıyasıya yarıştığı Erzurum'da İstanbul Milletvekili İdris Güllüce'nin de adaylık için nabız yokladığı yönündeki haberler şehirde rahatsızlık yarattı.

Tüm siayasi yaşamını İstanbul'da geçiren, ancak önümüzdeki 12 Haziran seçimlerinde kendisine burada fazla şans tanınmayan Güllüce'nin Erzurum'da derinden başlattığı kulis çalışmaları şehirde, hem Ak Partili Aday Adayları hem de parti teşkilatlarınca büyük tepki toplamaya başladı.

Ak Parti Erzurum teşkilatında görev yapan birçok yönetici, aday adayı ve partili, Erzurum'da yoğun göç nedeniyle milletvekilliği sayısının 7'den 6'ya düştüğünü hatırlatarak,''Biz Erzurumlu isimleri Büyükşehirlerden TBMM'ye taşımayı ve kentimizin temsil gücünü daha da artırmayı hedeflerken, tüm siyasi yaşamlarını büyükşehirlerde geçiren, oralarda belediye başkanlığı, milletvekilliği yapan ve siyasi prestijlerini yitiren isimlerin birden rotalarını Erzurum'a çevirmeleri hem yersiz hem de anlamsız. Erzurum'dan 120 aday adayı ortaya çıkmışken bu tür isimlerin Erzurum üzerine siyaset ve kulis yapması her şeyden önce bu insanlara karşı saygısızlıktır. Ak Parti teşkilatı, haftasonu yapılan temayül yoklaması esnasında da bu tür isimlere zaten pirim tanımamıştır. Bunun en açık örneğini de temayül sandıklarından eski milletvekillerine çıkan oylar göstermektedir''diye tepkilerini dile getirdiler.


İDRİS GÜLLÜCE KİMDİR?


İdris Güllüce, 11 Şubat 1950'de Erzurum Hasankale'de doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'ni bitirdi.


Yüksek lisansını Gebze Yüksek Teknoloji Üniversitesi'nde Yönetim Organizasyon alanında tamamladı. Libya'da mühendis ve  yönetici olarak çalıştı. Özel sektörde bir sanayi kuruluşunun hissedarı oldu ve Genel Müdürlüğü görevinde bulundu.


Kartal Belediyesi Meclis Üyesi, 3 Dönem Tuzla Belediye Başkanı, Üsküdar Belediye Meclis Üyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili olarak görev yaptı. 22 Temmuz 2007 Genel seçimlerinde AKP'den İstanbul milletvekili seçildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.