Erzurum Haber Girişi : 01 Ocak 2012 17:07

Erzurum aktif iş hanımlarından Fransa`ya kınama

Erzurum aktif iş hanımlarından Fransa`ya kınama
Erzurum Aktif İş Kadınları Dostluk ve Dayanışma Derneği üyesi hanımlar, Fransa Meclisi’nde kabul edilen sözde Ermeni Soykırımı yasasına tepki gösterdiler.
Erzurum Ajans-Erzurum Aktif İş Kadınları Dostluk ve Dayanışma Derneği üyesi hanımlar, Fransa Meclisi’nde kabul edilen sözde Ermeni Soykırımı yasasına tepki gösterdiler. Kar tanesi Lokantası’nda öğle yemeğinde bir araya gelen hanımlar, Fransa’nın kendi kirli tarihini görmezden gelerek yasayı onayladığını ifade ettiler.

Erzurum Aktif İş Kadınları Dostluk ve Dayanışma Derneği Başkanı Hülya Saltuklu, Fransa’da kabul edilen yasaya, Milli Mücadele yıllarında Sarıkamış’ta bulunan Ermenilerin yazdığı mektuplarla cevap verdi. Milli Mücadele yıllarının en etkili yayın organı Albayrak Gazetesi’nde Samuel, Dikran, Arigo, Aygo ve Kebgoruk isimli Ermenilerin imzasını taşıyan mektubu okuyan Saltuklu, “Ermeni Milleti! Taşnakları sakın unutmayın. Aşağıda isimleri yazılı bizler, Sarıkamış ve civarındaki Ermeni köylerinden askerlerimizin firari esnasında kaçamadık. Bazılarımız ormanlarda, bazılarımız da şehirde evlerin damı altında gizlenebildik. Türk ordusu şehrimizi aldıktan sonra perişan milletimiz her gün koyun sürüsü gibi meydana çıkmaktadır. Kardeşler: biz uzun senelerden beri rahat ve sükûnetle saadetli köy hayatı içinde yaşıyorduk bir kaç seneden beri komitecilerin keyfine kurban olarak bu hayatımızı yıktık, sefil olduk, evlatlarımızı ailelerimizi kayıp, hayvanlarımızı mal ve mülkümüzü zayi ettik. Aziz ocaklarımızı harabeye çevirdik, nihayet milletimizin emeli yıkıldı. Taşnakların fikirleri bizi uçuruma yuvarladı. Ey Ermeni milleti! Artık serbest ve rahat yaşamak isterseniz, geliniz insanlık, adalet nerededir görünüz. Türk ordusu Sarıkamış Ermenilerinin kilisede iltica ettiklerini haber alınca bizi topladılar. Bizi yine Sarıkamış’a evlerimize götürdüler. Şimdi artık işlerimizle meşgul oluyoruz. Bunların bazıları Türk askerleri için iş yurdunda çalışmaktadırlar. Birkaç hasta dahi Türk hastanesinde tedavi olmaktadır. Ne mutlu bize ki komşumuz Türklerin himayesi altında şimdi insan gibi yaşıyoruz ve bizi kardeş gibi seviyorlar, iaşemizi temin etmekle beraber, serbest bıraktılar. Sevgili kardeşler! Artık insan gibi yaşamak isterseniz bizi şimdiye kadar ölümden ölüme sürükleyen Taşnakların zulmünden kurtularak, Türklere iltica ediniz. Onlardan iyilikten başka bir şey görmeyeceksiniz. Bizi tuttukları yerden arabalarla Sarıkamış’a getirdiler. Hiçbir eşyamıza dokunulmadığı gibi kayıp olan eşyalarımızı da buldular ve bize teslim ettiler. Geceleyin bize çay pişirdiler ve şimdi de Allaha şükür gayet rahat yaşıyoruz. Gelin kardeşler! Bu kanlı harp bitsin senelerle beraber yaşadığımız Türklerle kardeş gibi geçinelim. Türklerin insani fikirlerini kabul etmezsek Ermeni milletinin akıbeti bütün fena olacaktır. Kalplerimizin samimi selamlarıyla insanlığın büyük emellerini kabul ediniz kardeşler!” dedi.

A
lbayrak Gazetesi’nin 116. sayısındaki bu mektubun Fransa’ya en güzel cevap olduğunu dile getiren Saltuklu, “Tarihi boyunca ve hükmettiği tüm beldelerde huzur ve adaleti sağlamayı başlıca hedef edinen Müslüman milletimizi, bu gibi örnekler varken soykırım gibi bir suçla itham etmek ancak müfterilik olarak açıklanabilir. Tarihinden utanması gereken Fransa, bir utanç yasasının altına imza atmıştır. Nenehatun torunları olan bizler bu yasayı çıkaranları şiddetle kınıyoruz.” diye konuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.