Erzurum Haber Girişi : 27 Haziran 2014 20:31

Erzurum Barosu stajyerleri birinci oldu

Erzurum Barosu stajyerleri birinci oldu
Türkiye Barolar Birliği Stajyer Avukatlar Kurgusal Duruşma Yarışması Erzurum Barosu'nda yapıldı.
Erzurumajans-Türkiye Barolar Birliği Stajyer Avukatlar Kurgusal Duruşma Yarışması Erzurum Barosu'nda yapıldı.

Erzurum Barosu'nun ev sahipliğini yaptığı yarışmaya Erzurum ve Erzincan Barosu'nun stajyer avukatlar katıldı.

Baro Konferans Salonunda yapılan yarışmaya Jüri Üyesi olarak Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ruhan Erdem, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Dr. Haluk Çolak ve Avukat Suzan Yatlı, Edirne eski Baro Başkanı Barolar Birliği Eğitim Merkezi Yöneticisi Rıfat Çulha katıldı.

Erzurum Baro Başkanı Faruk Terzioğlu, yarışmada birinci olan stajyer avukatları kutladı.

Başkan Terzioğlu,'
"Türkiye Barolar Birliği'nin organize ettiği avukatlara bir konunun verildiği bir yarışma 'Kurgusal Duruşma Yarışması.' Yarışmada bir konu üzerine avukatlar hem bir iddianame hazırlıyorlar hem de bir savunma hazırlıyor ve iki takım halinde karşılıklı olarak yarıştılar. Stajyer avukat arkadaşlarımızın böyle bir başarısı tabi ki, baro olarak bizleri çok sevindirdi. Kendi meslekleri konusunda yeterli bilgileri aldıklarını göstermiş oldular. Bu da bizi çok sevindirdi. Çünkü bunlar geleceğin avukatları olacaklar. Altı ay sonra, bir yıl sonra avukat olacaklar. Böylece mesleklerini iyi bildiklerini göstermiş oldular. Stajyer avukatların böyle bir yarışmada birinci olmaları şehrimiz adına bir kıvançtır" dedi.

Yarışmada Erzurum Barosu adına birinci olan stajyer avukatlar Peren Öğüt, Gürkan Erduman ve Kamuran Karahan, dereceye girerek birinci oldu.

Birinci olan Erzurum Barosu stajyerleri Ankara'da Eylül ayında yapılacak yarışmaya katılacaklar.

Yarışma sonrası Erzurum Baro Başkanı Faruk Terzioğlu, Avukat Suzan Yatlı'ya plaket verdi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.