Erzurum Haber Girişi : 23 Aralık 2011 14:44

Erzurum Baro`sundan Fransa`ya kınama

Erzurum Baro`sundan Fransa`ya kınama
Erzurum Baro Başkanı Mehmet Güzel, Fransa Millet Meclisi`nin kabul ettiği ve Ermeni soykırımı iddiasını inkar edenlere para ve hapis cezası verilmesini öngören yasayı kınadıklarını belirtti.
Erzurum Ajans-Erzurum Baro Başkanı Mehmet Güzel, Fransa Millet Meclisi`nin kabul ettiği ve Ermeni soykırımı iddiasını inkar edenlere para ve hapis cezası verilmesini öngören yasayı kınadıklarını belirtti.

Fransa Millet Meclisi`nin kabul ettiği bu yasanın en temel insan haklarından olan ifade ve düşünce özgürlüğüne açıkça aykırı olduğunu ifade eden Güzel, “Anayasal demokrasinin egemen olduğunu iddia eden bir ülkede, yasa yapma yetkisi ile donatılmış olan meclisin, yürürlüğe koyacağı her türlü yasanın, her şeyden önce en temel insan haklarından olan ifade ve düşünce özgürlüğünü güvence altına alması, bu en temel insan hakkına saygılı olması gerekir. Bu yasa İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi`nin ve İnsan Haklarının temel belgelerinde yer alan ve temel kabul görmüş olan kişi hak ve hürriyetlerinden düşünce hürriyeti ve bu düşünceyi açıklama hürriyetine açıkça aykırıdır.” dedi.

B
öyle bir yasanın kabul görmesinin kişiler açısından düşüncelerini ifade edememeyi doğuracağını ve ilerde telafisi imkansız durumların ortaya çıkmasına sebep olacağını kaydeden Güzel, “İnsan Hakları Evrensel beyannamesini savunmak ve doğrudur demeyi dahi suç sayabilecek bir konuma dahi getirebilecektir. Bir ülkenin tarihi hakkında siyasi bir kurum olan Parlamento aracılığıyla yargıda bulunmak, tarihi siyasi amaçlara alet etmek hem kendi parlamentosuna hem demokrasi anlayışına hem de devlet ciddiyetiyle bağdaşmaz.”Zira tarih, sadece ve sadece tarihçilere ait bir alan olup bu alanın, cezai yaptırım korkusu ile araştırma ve tartışma konusu dışına çıkarılması ise, her şeyden önce tarihe ve tarihçilere ihanettir. Fransa Millet Meclisi`ne bütün bunları ve yanı sıra tarihi hafızasını unutup tarihe mal olan olaylardan siyasi politika malzemesi yapan Ermeni soykırımı iddiasının inkarını suç sayan yasayı şiddetle protesto ettiğimizi bildiririz.” diye konuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.