Erzurum Haber Girişi : 12 Ocak 2022 13:01

Erzurum beyaz örtüyle kaplandı

Erzurum beyaz örtüyle kaplandı
Erzurum, etkili olan kar yağışının ardından kent beyaza büründü.

ERZURUM AJANS - Erzurum'da sabah saatlerinden itibaren kentte kar yağışı etkili oldu. 

 

 

 

 

Kar yağışı ile birlikte beyaz örtüyle kaplanan tarihi Yakutiye Medrese, Erzurum Kalesi ve Çifte Minareli Medrese adeta görsel şölen oluşturdu. Erzurumlular tarihi yapılar önünde hatıra fotoğrafı çektirirken, belediye ekipleri karlı yollarda temizlik çalışması yaptı.

 

 

 

Erzurum'da gece en düşük sıcaklık sıfırın altında 1 derece olarak ölçülürken, günün en yüksek sıcaklığı 3 derece olarak bekleniyor. 

 

 

Palandöken Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı ise 117 santimetre olarak ölçüldü. 


 

 

 

Bölgede hava durumu 

 

Doğu Anadolu Bölgesi'nde  havanın çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçmesi, yağışların; Erzincan ve çevresinde kuvvetli olması bekleniyor. Bölge genelinde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis ve pus hadisesi de görüleceği tahmin ediliyor.

 

Bölgede hava sıcaklığı, mevsim normalleri civarında seyretmesi beklenirken, rüzgar Güney ve güneydoğudan hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek. 

 

Meteorolojiden uyarı

 

Meteoroloji, yüksek kar örtüsü bulunan eğimi dik yamaçlarda çığ riski bulunduğundan, yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini, sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis ve pus hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (buzlanma, don, ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma vb.) karşı uyarıda bulundu.

 

Meteoroloji ayrıca, yağışların Erzincan ve çevresinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda da uyardı. İHA

 

Erzurum Haberleri...

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.