Erzurum Haber Girişi : 01 Nisan 2016 13:45

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin tanıtım organizasyonları sorgulanıyor

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin tanıtım organizasyonları sorgulanıyor
Erzurum Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz yıl biri Ramazan etkinlikleri diğeri tanıtım organizasyonları için iki ihale yaptı. Her iki ihaleyi alan firmaya yaklaşık 8 milyon lira ödendi.

Erzurumajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz yıl biri Ramazan etkinlikleri diğeri tanıtım organizasyonları için iki ihale yaptı. Her iki ihaleyi alan firmaya yaklaşık 8 milyon lira ödendi. 10 aylık hizmet alımında sadece ses sistemleri ayrı ayrı 30'ar ve 40'ar kez kiralandı. Sözleşmede 2 bin 500'er kişilik kokteyl ile 3 bin kişilik yemek ve 50 bin adet yağmurluk ile 5 bin şemsiye dağıtılması gibi 17 kalem yer aldı.


Pusula Gazetesi'nde bugün Onur Sağsöz imzasıyla 'Dudak uçuklatan ihale'  manşetiyle yayınlanan habere göre; Erzurum Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı Basın Yayın Şube Müdürlüğü 2015 yılı içerisinde düzenlenecek olan 'Basın toplantısı organizasyonu hizmetleri alım işi' için 21 Mayıs'ta ihaleye çıktı. İhaleyi bir İstanbul firması olan Asitane Organizasyon Eğitim Turizm Bilişim ve Danışmanlık Hizmetleri Sanayi Ticaret Ltd. Şti. firması kazandı. Daha sonra 'Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı 2015 yılı muhtelif tanıtım organizasyonları hizmet alım işi' başlığıyla teknik şartname hazırlandı ve firmayla 4 Haziran 2015'de 10 ay sürecek bir sözleşme imzalandı. Büyükşehir Belediyesi 17 kalem organizasyon hizmet alım işi için firmaya 1 milyon 179 bin lira ödeme yaparken, teknik şartname içeriği dudak uçuklattı.


6 AY İÇİN Mİ İHALE YAPILDI?


23 maddelik şartnamenin 4'üncü maddesinde "Organizasyonlar 2015 yılı içerisinde düzenlenecek olup, tarihler belli oldukça yüklenici firmaya idare, bu tarihleri programdan en az 1 hafta öncesinden bildirecektir" ifadesi yer aldı. Ancak 4 Haziran 2015'te imzalanan 10 aylık sözleşmenin geçtiğimiz günlerde sona erdiği düşünüldüğünde ihalenin sadece 6 ay için mi yapıldığı sorusu akıllara geldi. 


70 AYRI ORGANİZASYON


Şartnamenin yine 6'ncı maddesinde, "Organizasyonu planlanan 70 ayrı tanıtım organizasyonları için aşağıda sayılan teknik malzemeler ve hizmetler yüklenici firma tarafından eksiksiz yerine getirilecektir" ibaresine yer verildi ve 7'nci maddede iki ayrı sistemin kullanılması istenerek organizasyonlardan 40'ının açık havada yapılacağı belirtildi.


40 AYRI YERDE 40 ADET SES SİSTEMİ


Teknik şartnamede en dikkat çeken başlıklardan biri 40 ayrı yerde 40 adet ses sistemi bulundurulması isteği oldu. İstenilenlerin listesi şu şekilde sıralandı:


12 adet lıne array mid-tiz hoporlör, 10 adet 2 x 18 inç subbass, 10 adet aktif sahne monitörü, 2 adet 1 x 18 inç monitör subbass, 4 adet dijital sistem amplifikatör, 2 adet dijital ses mikseri (48 ch-24 aux), 1 adet profesyonel dj setup, 1 adet davul mikrofon seti, 2 adet yapıştırma enstruman mikrofonu, 6 adet dinamik enstruman mikrofonu, 2 adet condenser enstruman mikrofonu, 2 adet telsiz mikrofon, 4 adet aktif dı-box, 1 adet ınair kulaklık monitör, 1 adet headset mikrofon takımı.


40 TRUSS, 40 JENERATÖR VE 40 PODYUM


40 ayrı ses sistemiyle birlikte şartnamede yine 40'ar adet sahne ve diğer dekorasyon çözümlerinde kullanılan çelik ya da alüminyum malzemelerin birbirlerine kaynak yöntemiyle birleştirilerek ışık yada projeksiyon perdeleri taşıyabilen truss sistemi, 250'şer kilovattlık jeneratör ile 10x8 metre boyutlarında 1,5 metre yüksekliğinde podyum istenildi. Ayrıca düzenlendiği öne sürülen organizasyonlardan 30'unun en az 2000 en fazla 5000 kişilik kapalı salonlarda gerçekleştirileceği bunun içinde 30 ayrı yerde yine 30'ar adet ses, ışık sistemleri, trus, jeneratör ve podyumun hazır olması istendi.


PROGRAM BAŞINA 2 BİN 500'ER KİŞİLİK KOKTEYL


70 organizasyon için 4x3 metrelik led ekran ile bir jimm jip, iki aktüel kamera ve 40 programı canlı yayınlayacak araç ve uplink kiralamasının da yer aldığı şartnamede çarpıcı başlıklardan biri de kokteyl düzenlemesi oldu. "Kapalı mekân programlarının 30 adedinden idarenin uygun gördüğü 10 programda, program başına 2500 kişilik kokteyl hazırlanacaktır" ifadesinin yer aldığı şartnamede şu istekte bulunuldu.


VATANDAŞA KÖPÜK, PROTOKOLE PORSELEN!


"İdarenin belirttiği tarihte ve belirtilen yere organizasyondan 1 saat önce hazır olacak şekilde; toplamda 25.000 kişilik skirt (etek) ve organize kumaş ile giydirilmiş içecek büfesi, mevsimine göre sıcak-soğuk içecek servisi ve su servisi yapılması. Bununla ilgili tertibatın organizasyon yerinde hazır bulundurulması ve her 100 kişiye bir personelin görevlendirilmesi, ikram hizmetinin başında 1 ikram yönetmeni bulundurulması gerekmektedir. Meşrubat çeşitleri köpük bardaklarda servis edilecek protokol için porselen ve cam ekipman bulundurulacak ve kullanılacaktır."


3000 KİŞİLİK YEMEK İKRAMI


"İdarenin belirttiği tarihte ve belirtilen yerde, programlara şehir dışından ve Erzurum'dan gelen misafir protokol için toplam 3000 kişilik yemek ikramı, organizasyondan 1 saat önce hazır olacak şekilde yapılacaktır. Kuver (tulum peyniri, tereyağı, lavaş), mevsim salata, süzme yoğurt, turşu, zeytinyağlı yemek, ara sıcak (3 çeşit), ana yemek tabağı (3 çeşit kebap veya ızgara et), tatlı veya meyve, meşrubat, çay, kahve."


ULUSAL İKİ SİTEYE REKLAM


70 program için alan süslemesinden, sunuculuk hizmetlerine, açılacak sergilerden konfeti ve volkan şovlara kadar her ayrıntının yer verildiği şartnamede bir adet büyük konfeti makinası bulundurulması ve her programda 6 adet volkan ile volkan şov yapılması talep edildi. Sahne arkalarının mesh adı verilen dijital baskıyla hazırlanmasının da istenildiği şartnamede belediyenin uygun gördüğü 30 programda ulusal anlamda yeterliliğini kabul ettirmiş iki adet internet sitesine ve her sitede 5 gün yayın yapılacak şekilde banner reklamları hazırlanması istendi. 


50 BİN YAĞMURLUK, 5 BİN ŞEMSİYE


Şartnamenin en dikkat çekici satırlarından biri de her programda 10'ar adet verilmesi için 700 adet ahşap plaket talebi oldu. Bununla birlikte 50 bin adet yağmurluk ve 5 bin adet şemsiye istendi. 


BÜYÜKŞEHİR'DEN SES YOK


Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı Basın Yayın Şube Müdürlüğü'nün 1 milyon 179 bin liraya mal olan bu hizmet alımıyla ilgili merak edilen sorulara belediyeden hiçbir yetkili cevap vermedi. 


İşte cevap bekleyen sorular


1- Bir İstanbul firması olan Asitane Organizasyon Eğitim Turizm Bilişim ve Danışmanlık Hizmetleri Sanayi Ticaret Ltd. Şti.'nin yine geçen yıl Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'nın 'Kültür sanat etkinlik organizasyonları ve uluslararası etkinlikleri' ihalesini KDV hariç 5 milyon 780 bin lira bedelle aldığı bilinmektedir. Firmanın her iki ihaleyi kazanması tesadüf müdür? Firma başka ihaleler de almış mıdır?


2- 'Basın toplantısı organizasyonu hizmetleri alım işi' olarak ihaleye çıkılan iş için neden 'Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı 2015 yılı muhtelif tanıtım organizasyonları hizmet alım işi' başlığıyla teknik şartname hazırlanmıştır?


3- Teknik şartnamede "Organizasyonlar 2015 yılı içerisinde düzenlenecek olup, tarihler belli oldukça yüklenici firmaya idare, bu tarihleri programdan en az 1 hafta öncesinden bildirecektir" ifadesi yer almaktadır. 4 Haziran 2015'te imzalanan 10 aylık sözleşmenin geçtiğimiz günlerde sona erdiği düşünüldüğünde ihale sadece 6 ay için mi yapılmıştır?


4- 70 organizasyon hangi tarihlerde, nerede yapılmıştır?


5- Açık ve kapalı mekânlarda yapıldığı ileri sürülen bu organizasyonlar için alınan ses, ışık ve diğer sistemler neden 30'ar 40'ar adet istenmiştir?


6- 2 bin 500'er kişilik kokteyller hangi 10 programda verilmiştir?


7- 3 bin kişiye yemek ikramı hangi programda yapılmıştır? Neden vatandaşlara köpük, protokole porselen bardak istenmiştir?


8- Şimdiye kadar kaç canlı yayın yapılmıştır? Hangi ulusal iki siteye banner reklamı verilmiştir?


9- 50 bin yağmurluk ve 5 bin şemsiye hangi organizasyonda dağıtılmıştır?


10- Geçtiğimiz yıl Ramazan ayında yapılan etkinlikler de bu ihale kapsamında mıdır?


12- Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen her iki ihalenin fiyat ve içerikleriyle ilgili bilgilendirilmiş midir?

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • tipi 01 Ocak 1970 02:00

    helal olsun sana Fuat herşey sana yakışıyor devam et em kanımızı hatta şehrin altın anaktarınıda sana verelim bu millet koyun olduktan sonra sanada gütmek düşer

  • vatandaş 01 Ocak 1970 02:00

    yetimin hakkını yiyenlere üzülüyorum vay hallerine

  • Sshin 01 Ocak 1970 02:00

    Erzurum o kadar sahipsiz bir memleket ki hiç kimse bunları yapılarına müdahale etmiyor.görünen koy kılavuz istemez diyorlar işte hersey orada alan alana çok şey diyeceğim ama Kimi kime şikayet ediyoruz.Sadece bizim piskolojimiz bozuluyor.dosyalar kapanıyor. Ben şunu diyecem bir vatandaş olarak benim hakkım haram zikkim olsun kim bu devletin malını çalıyor sa

  • hlk 01 Ocak 1970 02:00

    bizim köyün yolları köstebek yuvası mülk, altınbulak, yerlisu, arıbahçe

  • Ali Sarica 01 Ocak 1970 02:00

    Hurda vurgunundan sonra tanıtım vurgunu

  • Musa pala 01 Ocak 1970 02:00

    Yorumlar neden editör tarafından onay almıyor doğruları söylüyoruz yolsuzluk var büyük hemdee

  • EMRULLAH CAGLAR 01 Ocak 1970 02:00

    erzurum halkıyla ıyı dalga geçiyorlar hem eylendırdıler hem kandırdılar erzurumun kaderi

  • Erzurum sevdalısı 01 Ocak 1970 02:00

    2014 yılında Belediye şirketi tarafından asitaneye ödenen paradan haberiniz olsa personelin alamadığı maaşlarla havai fişek gösterilerinin yapılması Fuat Kulaçoğlu na ait olan asitaneye ödenen paraların hesabı sorulsun ama sıkıntı yok kapatırlar gene

  • Erzurum sevdalısı 01 Ocak 1970 02:00

    2014 yılında Belediye şirketi tarafından asitaneye ödenen paradan haberiniz olsa personelin alamadığı maaşlarla havai fişek gösterilerinin yapılması Fuat Kulaçoğlu na ait olan asitaneye ödenen paraların hesabı sorulsun ama sıkıntı yok kapatırlar gene

  • dadaş 01 Ocak 1970 02:00

    Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyen kim olursa olsun iflah olmaz.Ben bir Erzurmlu olarak Ramazan proğramlarını istemiyorum ve tasvipde etmiyorum.Çünkü birilerinin cebini doldurmaktan başka işe yaramaz

  • Burhan yeter 01 Ocak 1970 02:00

    Belediye başkanı bir ev toplantısında erzurum hayvan şehri demişti hiç unutmam.. Erzurum halkını cahil görüp şehire kendi ekibini getirdi ve saman altından su yürüterek adı zaten yolsuzlukla anılan bu şahısın milyonlar kazandığı daha doğrusu haksız kazanç elde ettiğini devlet görmüyor mu?? Temizlik ihalesi İstanbullu firmaya verilerek, çalışacak kişiler belediye tarafından işe alınıyor.. Sonuç olarak iş yapmış gibi gözüküyor. Aslında mehmet sekmen beyin İnternette dolaşan bir sürü mahkeme dosyası mevcut.. Şehirdeki hurmalar ihale olmaksızın başka firmalara sattığı biliniyor.. Etkinlik vs. Gibi saçma sapan şeylerle insanlara daha doğrusu erzurum gibi mütevazi bir topluluk şehrine çalışıyormuş gibi gözüküp milyonları tokatlıyor.. Bu konuda sayın HASAN ŞAHİN beyin açıklama yapması gerek... Son olarak göz boyuyorlar ama yazıyı yazan arkadaş duygularımıza tercüman olmuş tebrikler

  • Ömer Murat Akçay 01 Ocak 1970 02:00

    Neye şaşırdınız ki? belediyenin parkomat denilen Değnekçi çeteleri var. 2dk. duruyosun caddede hop 10 lira. Bırakın yapsınlar. Cehennem`e yakmalık odun lazım..

  • öz erzurumlu 01 Ocak 1970 02:00

    hem kaleme alan arkadaslara hemde yorum yapan bünyamin kardeşimize sonsuz sevgiler insanlah sonuuna kadar takipcisi olursunuz Allah yardımcınız olsun gazetecilik bu işte

  • bünyamin aktaş 01 Ocak 1970 02:00

    batı bölgelerinden erzurumu takip eden biriyim,belediye başkanının istanbul un kartal ilçesinden geldiğinden haberdarız,zaman zaman duyuyoruz belirli paralı,işlerin ihaleleri veya teklifi istanbul a yapıldığını,temizlik şirketleri bile 34 plakalı araçlar la yapıldığını duyuyoruz,bu yazıdan sonra dahada şüpelerim arttı ve bu olayların ciddi bir şekilde takip edilmesini bir vatandaş ve erzurumlu olarak canı gönülden istiyorum,erzurum halkı çok küçük gelirlerle hayatını idame ettiren millettir ne olur ekmeğinden aşından keserek vergilerini ödeyen ve bu vergilerden biriken paralarını lüzümsüzca haksızca harcamayın ne olur,paraları halkının hizmetinde kullanınız,bu yazıyı kaleme alan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum,ve eminimki bu yazıda sorulan sorular cevapsız kalmayacak,haksız olanlar inşallah cezalarını bulacaklardır.