Erzurum Haber Girişi : 27 Ekim 2011 15:40

Erzurum Büyükşehir kışa hazır

Erzurum Büyükşehir kışa hazır
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan kış mevsimi dolayısıyla tüm hazırlıklarını tamamladı.
Erzurum Ajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan kış mevsimi dolayısıyla tüm hazırlıklarını tamamladı. Kış aylarında günlük yaşamın sorunsuz biçimde sürdürülebilmesi, olumsuz hava koşulları ve karla mücadele için her türlü tedbirin alındığı Büyükşehir Belediyesi’nde, çalışmalar kapsamında 20’nin üzerinde iş makinası ve yaklaşık 150 personelden istifade edilecek.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, yaklaşan kış mevsimi dolayısıyla karla mücadele için her türlü tedbiri aldıklarını bildirdi.
Kış aylarının, mevsim normallerinde seyretmesi halinde 150 personel ve 20’nin üzerinde iş makinasından yararlanılacak olan karla mücadele çalışmalarının en küçük bir kesintiye uğramayacağını vurgulayan Başkan Küçükler, söz konusu faaliyetlerin yaklaşık 100 kilometrelik bir alanı kapsayacağını belirtti.

Küçükler, “Kış tedbirleri kapsamında yaptığımız planlamaya göre, her bölgenin öncelikli güzergahları belirlenip, istasyonlar oluşturularak yağış öncesi ve yağış anında ana arterler, katılım noktaları, kavşaklar ve E-5’e müdahale edilecek şekilde hazırlıklar tamamlandı. Ana arterlerin dışında, meydanlar, üst ve alt geçitler, otobüs durakları, hastane giriş çıkışları, üniversite ve okulların giriş çıkışları için de karla mücadele ekipleri oluşturuldu. Vatandaşların kötü hava koşullarından en az düzeyde etkilenmesi için yapılan planlamalarda hava şartlarının durumuna göre çalışma planları uygulanacak.” diye konuştu.

BAŞKAN KÜÇÜKLER: KARLA MÜCADELEDE EN KÜÇÜK SORUN
YAŞANMAYACAK

Erzurum halkının sorunsuz bir kış mevsimi geçirmesi için gerekli tüm tedbirleri aldıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet küçükler, “Büyükşehir Belediyesi olarak karla mücadelede gelişmiş en son imkanları kullanacağız. Halkımız kar konusunda sıkıntı yaşamayacak." dedi.

Araçların, belirlenen güzergahlarda yapacakları kar küreme ve yol açma çalışmalarının 24 saat aralıksız devam edeceğinin altını çizen Başkan Küçükler, “Gerekli durumlarda araçlar başka bölgelere yönlendirilecek. Ekipler yapılacak çalışmalarda buzlanmaya anında müdahale edecek. Önceden tespit çalışması yapılacak ve gerekli önlemler alınacak. Buzlanmanın nerelerde ve ne zaman başlayacağını önceden belirlenecek. Yollara atılan kimyasalların doğru zamanda ve yeterli miktarda kullanılması sağlanacak. Yağmur, kar, donma, buzlanma, şiddetli rüzgar ve sis oluşumlarına karşı hazırlıklı olacağız. Kazalar sebebiyle can ve mal kaybı yaşanmaması için erken ve doğru müdahale sağlanacak" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.