Siyaset Haber Girişi : 15 Mart 2013 15:39

Erzurum CHP'de şok gelişme

Erzurum CHP'de şok gelişme
Yüksek Seçim Kurulu 17 şubatta yapılan CHP İl kongresini iptal etti.
Erzurumajans-Yüksek Seçim Kurulu  17 şubatta yapılan CHP İl kongresini iptal etti. Seçimler 20 Nisan'da tekrar yapılacak. İptale gerekçe olarak,  AK Parti ve CHP'deki üyelerin 'mükerrer' yazılması gösterildi. CHP'liler, AK Parti'de üye olarak gözüken  partililerinin bilgileri dışında kayıt edildiklerini iddia ediyor.

Yüksek Seçim Kurulu Yargıtay Başsavcılığı'nın kararı üzerine İl Başkanı Fehmi Bedir Ankara'ya gitti. Ankara'da Genel Merkez nezdinde temaslarda bulunan Bedir, yaşanan sorunun eski yönetimin belirlediği delege listesinden kaynaklandığını belirterek, "20 Nisan'da yeniden seçime gideceğiz. İhtilaflı üyeler, delegelikten çıkarılarak, geriye kalan delegelerle yeni yönetimimizi belirleyeceğiz. Genel Merkez nezdinde veya teşkilatımız içerisinde herhangibir kriz söz konusu değil. Kamuoyunun malumu üzere, AK Parti'nin tüm Türkiye genelinde yüzbinlerce insanı bilgileri dışında üye yaptığı söyleniyordu. Bugün yaşanan sorun da budur. Burada, delegeleri belirleyen ve Yüksek Seçim Kurulu'na gönderen eski yönetimin de dikkatsizlik ve ihmali bu sonucu doğurmuştur. Sorunu aşıp, yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Divan Başkanlığını CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt'ün yaptığı kongrede, 52 oy alan Fehmi Bedir başkanlığa seçilirken bir önceki il başkanı Tacettin Kızıloğlu ise 46 oy alarak başkanlığını kaybetmişti. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.